Топ-5 місць, що можна відвідати в Коростені

Не знаєте, куди повести дівчину на побачення чи прогулятись з друзями? Хочете познайомитись із мальовничим містом Коростень?

Тоді пропонуємо вам список найбільш популярних місць серед жителів цього мальовничого міста.

Коростенський відділ Житомирського обласного краєзнавчого музею

Коростенський краєзнавчий музей хоча і був відкритий 20 років тому, проте історія його створення почалася ще з 1924 року. Революційний ентузіазм городян й вимоги держави того часу щодо розвитку музейної справи, перетворили його в значущий науково-дослідницький центр регіону. Він співпрацював з провідними науково-дослідницькими закладами Києва, Ленінграда, Харкова, Житомира.
Адреса: м. Коростень, вул. Грушевського, 6

Парк імені Островського

Незважаючи на місце свого розташування - гранітну скелю, в парку завжди можна добре і з комфортом відпочити. Саме вершина цієї скелі протягом 8-13 століть була плацдармом легендарного Іскоростеня. Сьогодні на цьому місці стоїть макет міських укріплень з дерева, а також пам`ятник князю племені древлян Малу .

Адреса: м. Коростень, вул. Грушевського, 3

Миколаївська церква

По обидві сторони річки Уж розташоване село Межирічка. Головною пам`яткою села є Миколаївська церква. Храм був зведений в 1772 році. Незважаючи на барокові віяння в архітектурі 18 століття, ця церква була побудована в класичному стилі архітектури Полісся.

Адреса: м. Коростень, с. Межирічка

Пам'ятник гетьману України Івану Виговському

Іван Виговський народився на Житомирщині. І саме тут, в його рідному селі Вигові, ще кілька років тому було споруджено перший в Україні пам’ятник.

Адреса: м. Коростень, с. Вигів

Військово-історичний комплекс «Скеля» 

Військово-історичний комплекс «Скеля» - музейний комплекс, розташований в підземеллях колишнього командного пункту Коростенського укріп району. 

Командний пункт «Скеля» був побудований протягом 1935-1937 років у природних гранітних печерах під керівництвом генерал-лейтенанта інженерних військ Дмитра Карбишева для Українського військового округу і укріпрайону № 5.
Адреса: м. Коростень, вул. 1 Травня, 2-А

 

Последнее изменение Суббота, 11/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework