Завітайте у Радомишль. ФОТО

Якщо раптом, серед сірих буднів, ваша душа захоче насититися чимось незвичайним, історичним й крім того, захоче здійснити невелику мандрівку, щоби відволіктися від одноманітності великого міста – прямуйте у Радомишль.

Тут на вас чекає історико-культурний комплекс «Замок Радомисль» у який входить ландшафтний парк, відновлена папірня, музей української домашньої ікони, середньовічна трапезна, концертний зал для камерної музики та гостьові келії.

У папірні туристи мають можливість спостерігати процес виготовлення паперу на обладнанні, що використався в XVII столітті. Будь-який бажаючий може самостійно виготовити паперовий лист, причому так, як це робилося чотири сотні років тому.

Музей української домашньої ікони - це єдина в світі колекція домашньої ікони, що складається більш ніж з 5000 експонатів XVII-XX століть. Ольга Богомолець зібрала ікони професійних і народних іконописців, козацькі ковчеги і гуцульські складні, багатометрові домашні іконостаси, дорожні образи. Тут також можна побачити ікони, написані на склі, відлиті з металу і вирізані з дерева.

Ландшафтний парк комплексу - одне з найдивовижніших місць на території України. Оточені мальовничими скелями, повноводною рікою з водоспадами і озером, тут ростуть рідкісні види рослин: магнолії, англійські паркові троянди, десятки унікальних сортів ірисів, білі і рожеві латаття, а ще водяний горіх Trapa rossica, який занесений до Червоної книги України.

Як всередині замку Радомисль, так і зовні, встановлено багато старовинних скульптур, серед яких особливо виділяється своєю красою колекція скульптур Архистратига Михаїла XVII-XVIII століть. Визначною пам'яткою фортеці є споруда на честь Єлисея Плетенецького, що стоїть прямо посеред течії річки.

Нагадаємо, "Замок-музей Радомисль" зібрав просто неба поціновувачів класичної музики.

БІЛЬШЕ ФОТО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

 

 

Последнее изменение Понедельник, 13/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework