Топ-3 музеїв Романівського району

Перший місяць літа вже минає, а ви досі не були у відпустці? Ми пропонуємо Вам відвідати Романівський район Житомирської області. Саме там на Вас чекають найцікавіші музеї, а саме:

Музей хліборобської династії ім. М.А.Марцун

Створено у 1979 р. на відзначення і увіковічення великих трудових заслуг хліборобської династії двічі Героя Соціалістичної Праці Марії Антонівни Марцун та її послідовників. Розміщений в центрі села біля клубу. Музею присвоєно звання «народний». В музеї розміщено 4 експозиційні розділи, музей нараховує понад 130 експонатів.
Адреса: Романівський район, с. Химрич.

Краєзнавчий музей

Гордістю музею стала експозиція, розповідає про Мирополі, починаючи з давніх часів. Тут можна побачити предмети княжої доби, нагадування про графа Чапського і його стайнях, де розводили породистих коней. Краєзнавчий музей регулярно проводить заходи, метою яких є розвиток патріотичного духу молодого покоління.

Адреса: Романівський район, смт. Миропіль.

Районний краєзнавчий музей

За своїм видом музей відноситься до історико-краєзнавчого профілю. Він створений у 2005 році. 

Основним завданням музейної діяльності є вивчення, збереження, використання та експлуатація пам’яток матеріальної і духовної культури рідного краю, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини.
Кількість предметів основного фонду, які зберігаються у музеї, становить понад 1000 одиниць. Науково-допоміжний фонд нараховує 410 одиниць.
Адреса: Романівський район, смт. Романів.

 

Последнее изменение Пятница, 24/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework