×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Цілком таємно: «Бункер Сталіна» в Коростені

Період Радянщини залишив безліч донині нерозгаданих таємниць.

Особливо добре розумієш це в таких місцях, як військово-історичний комплекс «Скеля» – підземний військовий об’єкт Коростеня, що є одним з найбільш секретних комплексів сталінської епохи. Масштаби і якість виконаних робіт у ньому вражають, а ось точне призначення самого об’єкта залишається загадкою.

Побудований об’єкт в 1936 році на основі системи природних та штучних печер в гранітній скелі, на якій в VIII-XIII ст. стояло давньоруське місто Іскоростень. У випадку війни звідси планували здійснювати командування Південно-Західним фронтом. Однак об’єкт так і не використовувався за призначенням. В 1941 році тут протягом тижня оборонявся від ворогів загін із 200 червоноармійців. Деякі експерти називають цей підземний комплекс «Бункер Сталіна».
Об’єкт «Скеля» просто вражає відвідувачів: підземний тунель довжиною 156 метрів, в якому розміщено понад 30 кімнат, пролягає на 40-метровій глибині (це 2 метри бетону, 18 метрів моноліту граніту і 20 метрів ґрунту). Об’єкт здатен витримати атомний вибух. Достеменно відомо, що цей об’єкт має як мінімум три рівні-поверхи, однак доступний для відвідувачів зараз лише другий поверх.


У підземеллі підтримується цілий рік стабільна температура +16° С. Якість виконаних робіт в самому бункері настільки висока, що всі механізми тих часів і до цих пір залишилися в робочому стані. Всього 15 хвилин буде потрібно, щоб перевести об’єкт з «музейного» в бойовий стан.

Последнее изменение Вторник, 28/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework