На Житомирщині пройшов IV обласний фестиваль козацької пісні та танцю «Козацька воля». ФОТО

26 червня 2016 року в смт Черняхові відбувся IV обласний фестиваль козацької пісні та танцю «Козацька воля» з метою відродження та збереження пісенної творчості, традицій і обрядів українського козацтва.

Організатори фестивалю: управління культури облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості та сектор культури Черняхівської райдержадміністрації. Завдання фестивалю козацької пісні та танцю «Козацька воля» - вивчення історії козацтва та ознайомлення з джерелами народної творчості, посилення впливу традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення населення, виявлення та підтримки талановитих виконавців. У фестивалі взяли участь творчі аматорські колективи з Ємільчинського, Володарсько-Волинського, Коростишівського, Червоноармійського, Малинського, Радомишльського, Житомирського, Черняхівського районів та міст: Малина і Коростеня.

Розпочав фестивальну програму народний духовий оркестр Володарсько-Волинського РБК, з вітальними словами виступили представники Житомирського обласного Центру народної творчості, районної державної адміністрації, районної та селищної ради, українського козацтва.

В програмі фестивалю звучали українські народні пісні та мелодії, народне музикування, була представлена інсценізація козацьких обрядів.

 

 

Последнее изменение Среда, 29/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework