Житомирянам на замітку: Одеські пляжі для людей з обмеженими можливостями. ФОТО

В Одесі люди з обмеженими можливостями можуть скупатися на пляжах - на 11 станції Великого Фонтану, Аркадії, Отраді, Лузанівці і близько траверса №16 в районі пляжу "Дельфін", де мобільні групи населення можуть ще й зайнятися дайвінгом.

Варто відзначити, що муніципальних пляжів для інвалідів в Одесі два - на Фонтані і в гідропарку "Лузанівка". "Решта знаходяться на території орендованих зон, і обов'язки по їх облаштуванню лежать на плечах орендарів і чиновників управління інженерного захисту. Тут є адміністратор пляжу, також людина з обмеженими можливостями на інвалідному електроколяски, який контролює вхід в душ і туалет. Парковка - вільна, люди в'їжджають і виїжджають без проблем, скарг немає. На даному пляжі облаштовані місця для відпочинку з тінню, а під'їхати до моря на інвалідному візку людина може безперешкодно.

Відрізняється ситуація в Аркадії - тут є приміщення для перевдягання і туалет, проте потрапити до них з берега непросто. На шляху візочників - ціла смуга перешкод, постамент з дощок і глибока вибоїна. В "Отраді" ситуація краща - пляж для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни та бойових дій на сході країни огороджений спеціальним парканом. Тут є комфортні тапчани, ширми для переодягання, впорядкована й охайна територія.

На 16-му траверсі в районі пляжу "Дельфін" три роки тому встановили пірс з обладнанням дайвінг-клубу для людей з порушеннями опорно-рухового апарату. Сьогодні ні роликів, ні механізму, який забезпечує спуск аквалангістів в воду, тут немає, а поручні помітно проржавіли. Під'їхати до пірса на візку складно - на шляху провал діаметром з автомобільне колесо. Пандус в воду поржавів, розвалився і забитий каменями.

На самому "Дельфіні" є комфортний спуск до моря, а ось левову частку пляжу займають шезлонги. Трохи краща ситуація на "Ланжероні" - тут рівний під'їзд до води, але не працює душова кабіна з вирваною дверима, а роздягальня - брудна з раскуроченной шпінгалетом.

За матеріалами segodnya.com

 

Последнее изменение Четверг, 07/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework