×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

За 160 км від Житомира є Масонський маєток. ФОТО

Один із найохайніших маєтків Вінниччини, який зберігся до наших часів, знаходиться у селі Мала Ростівка Оратівського району. Це палац генерала Заботіна. Оскільки село розташувалось далеко від усіх основних автомобільних доріг та туристичних шляхів, сюди рідко заглядають немісцеві жителі.

 

Про маєток мало що відомо, інформації в Інтернеті майже немає. Місцеві мешканці про нього теж мало що знають. Відомо, що на його будівництво цеглу привозили з Польщі.
Збудовано маєток у 1901 році генералом царської армії Заботіним. Хто такий цей Заботін, як він тут опинився і за які гроші побудував маєток більше нічого не відомо.
Маєток, як ті загадкові споруди у амазонських джунглях, стоїть мовчки і нікому нічого «не розповідає». Щось про нього пам'ятають старожили села. Зокрема те, що їм розповідали батьки. Так, за їх словами, володар маєтку у свій час говорив: «Колись тут горобці будуть жити».
Сьогодні тут не те що горобці, — взагалі ніхто не живе. В 90-х роках минулого століття палац купив якийсь бізнесмен. Зробив ремонт, була тут і охорона. А зараз нікого. Сам бізнесмен пропав, охорона теж і на цьому все.
Як зазначають очевидці, у вестибюлі палацу висить ікона Бердичівської Божої Матері. Можливо, споруда має стосунок до певної католицької організації. Статуї на будівлі, судячи з їхнього вигляду, не старі, і, можливо, встановлені значно пізніше, бо вирізняються на фоні загальної архітектури.
— Було б гарно, щоб він був доступний до громади. Щоб тут якийсь клуб був, магазин, та що завгодно, а не закрите і нікому недосяжне приміщення, — говорить місцевий селянин Микола.

Всередині маєтку знаходиться «Крісло магістра». Дивлячись на нього, виникає враження, що тут збиралися «масони» або учасники «ордену тамплієрів» та проводили свої таємні обряди.

Джерело: http://vlasno.info/

Последнее изменение Среда, 13/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework