×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Житомирянам на замітку: ТОП-5 найхолодніших місць світу

Вам не подобається спекотна погода? Мрієте залізти в холодильник лише для того щоб стало трошки прохолодніше? Не виходите з дому лише заради того щоб не попадати під сонячні промені? Пропонуємо вам 5 найхолодніших місць світу, для того щоб охолодитись подумки.


5. Якутськ
Столиця Республіки Саха (Якутія), місто Якутськ займає п'яту сходинку в рейтингу найхолодніших місць планети. Суворі якутські морози в зимову пору року в середньому складають -40 градусів. Максимум мінімальної температури тут може досягати позначки 65 ° C нижче нуля. Зима триває тут протягом півроку - з початку жовтня по кінець квітня. Що стосується літа, то для північного міста тут стоїть аномальна спека, яка може досягати + 40 ° C. Середньорічна температура в Якутську становить 9 градусів нижче нуля. Це один з найбільших міських населених пунктів, розташованих на території вічної мерзлоти.


4.Айсмітте
Колишня станція Айсмітте (Гренландія) займає четверту сходинку в списку найхолодніших місць Землі. У 1930 році тут було зафіксовано найнижчі температурні показники, які склали -65 градусів. Середні показники температури у лютому становить 47 градусів нижче нуля. У липні, який вважається тут найтеплішим місяцем, середня температура становить - 12 ° C. Станція розташовувалася на Гренландському щиті на висоті 3010 метрів над рівнем моря. Саме сюди була спрямована в 30-х роках минулого століття гренландська експедиція Альфреда Вегенера, в якій постраждали безліч людей від обмороження. Сам Альфред Вегенер загинув від переохолодження.

3. «Восток»
Станція «Восток» (Антарктида) відкриває трійку найхолодніших місць на планеті Земля. Саме тут знаходяться важкі кліматичні умови: низькі температури спостерігаються протягом усього року. У 1983 році на станції офіційно були зареєстровані показники - 89 градусів. Найвища температура була відзначена в 1957 році і склала 13,6 градусів нижче нуля. Цей район по праву носить статус «Полюс холоду». Найтеплішими місяцями вважаються грудень і січень, коли середні показники рівні -35 ° C. Станція знаходиться на висоті 3488 метрів над рівнем моря, що і не дозволяє їй носити звання найхолоднішого місця землі. Якщо показники привести до рівня моря, то беззаперечним лідером стає село Оймякон Республіки Якутія.

2. Верхоянськ
Місто Верхоянськ (Республіка Саха) є найхолоднішим місцем на планеті, після селища Оймякон. Верхоянськ також відноситься до найменших російських міст з чисельністю населення трохи більше 1000 чоловік. Сама низькі показники температури були тут зареєстровані в 1892 році і склали мінус 68 градусів. Місто носить офіційний статус «Полюс холоду». Зими в місті Республіки Саха тривалі, дуже суворі і холодні. Крім цього, тут випадає незначна кількість опадів, порівнянно з пустелями. Тому Верхоянськ ще належить до міст Росії з самим сухим кліматом. Заморозки можливі навіть в літню пору року, які тривають дуже недовго. Середньорічна температура становить - 18,6 градусів.

1. Оймякон
Село Оймякон (Республіка Саха) офіційно визнаний найхолоднішим місцем на Землі. Є одним з «полюсів холоду» на планеті. Це одне з найсуворіших місць в світі за кліматичними показниками, де проживає постійне населення з чисельністю близько 500 осіб. Розташоване село на висоті 745 м над рівнем моря. Абсолютний мінімум температури тут становить - 64 градуси, але за деякими даними в Оймяконі в 1938 році була зафіксована температура -78 градусів. Верхоянськ також претендував за найхолодніше місце в світі, але по метеорологічними даними середньорічна температура в Оймяконі нижче на 0,3 ° C, ніж в Верхоянську, що дозволяє йому зайняти лідируюче місце.

Последнее изменение Суббота, 16/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework