×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Багате на туристичні місця село під Житомиром

Дениші - невеличке село біля Житомира. В цьому затишному місці варто відвідати відразу декілька мальовничих туристичних об’єктів – на березі річки Тетерів знаходяться руїни садиби цукрових магнатів Терещенків; скелясті береги річки популярні серед альпіністів; поруч розкинувся Тригірський монастир та санаторій відпочинку «Дениші».

У самих Денишах на іншому березі річки Тетерев розташовані руїни садиби цукрозаводчиків Терещенків (кінець XIX століття). У Михайла Терещенка було кілька садиб, проте лише ця називали замком. Він був збудований наприкінці XIX ст. за проектом архітектора П. Голландського. І досі вражає висока трьохярусна вежа, а стіни і досі зберігають залишки ліпних прикрас.
Скелясті береги біля греблі популярні серед скелелазів усіх рівнів. Висота близько 20-25 м. Належать до Житомирського гранітного щита. Є місцем тренувань і змагань скелелазів з України та інших країн.
Неподалік у селі Тригір'я знаходиться монастир, з території якого відкриваються гарні краєвиди. Монастир розташований на скелястому березі річки Тетерів. Час заснування його різні джерела вказують різний. Синодик обителі стверджує, що він був заснований у 1583 р. князем Володимиром Житомирським. А ще тут є величні дуби, яким понад 600 років.
Всі ці місця знаходяться поруч, сюди можна приїхати і просто погуляти годину-дві, а також зупинитися з наметом або відпочити в бальнеологічному санаторії "Дениші".

Последнее изменение Четверг, 28/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework