Житомирянам на замітку: ТОП-6 мальовничих і загадкових островів України. Частина 1

Острів – це найзагадковіше місце на землі. Ще здавна ці таємничі місця притягували до себе мандрівників, оскільки ніколи не знаєш, що на тебе чекає серед лісів, порослих чагарників, скелястих обривів або невідомих водних джерел.

Пропонуємо до вашої уваги першу частину ТОП-6 островів країни, які необхідно відвідати кожному.

Байда, Запоріжжя

Байда — острів на Старому Дніпрі, рукаві Дніпра, в межах міста Запоріжжя між островом Хортицею і місцевістю Бабурка. Площа — 13 гектарів. Острів не завжди називався ім’ям Байди. У різні часи й у різних джерелах можна знайти назви Мала Хортиця, Верхнехортицький, Вирва, Канцеровський, Гадючий, Гетьманський і навіть Лізи Чайкіної.

Комсомольський острів, Дніпропетровськ

Монастирський острів, Комсомольський острів — острів у межах Жовтневого району міста Дніпропетровськ, біля правого берега Дніпра, від якого відділений Архієрейською протокою. На заході має гранітні скелі, на сході переходить у піщану косу. За свідченням Макаревського, в його часи окремо існуючий Воронцівський острів у давнину був одним цілим з Монастирським.

Острів Первомайський, Дніпро-Бузький лиман

Острів Первомайський (стара назва Батарейний) — штучний острів на Чорному морі при вході у Дніпровсько-Бузький лиман. Насипаний між Кінбурнською косою і Очаківським мисом. За однією з версій, ідея насипати в гирлі Дніпро-Бузького лиману острів-батарею належала генералісимусу Олександру Суворову та російській імператриці Катерині II.

Морське око Карпат, озеро Синевир

Синевир вважається найцікавішим об’єктом Національного природного парку «Синевир» і є однією з візитних карток Українських Карпат. А посередині озера розмістився, немов зіниця блакитного ока, невеликий острівець площею всього кілька метрів. Звідси і народна назва озера — Морське Око.

Зміїний острів, Одеська область

Острів Зміїний — острів в Чорному морі, що належить Україні та визначає її територіальні води. Острів утворений міцними гірськими породами і має скелясті обривисті береги та 4 пляжі: «Дамський», «Дергач», «Золотий», «Бандитський». На островах поширені степові трави. Там відсутня природна деревна рослинність, хоча ведуться спроби виростити дерева, але цьому заважають сильні вітри. Острів Зміїний використовується перелітними птахами для відпочинку при сезонних міграціях. Наприклад у весняний період на острові спостерігається до 200 видів таких птахів.

Труханів острів, Київ

Труханів острів — острів на Дніпрі, розташований навпроти центральної частини Києва. У середині 19 століття на Трухановому острові з’явилися перші будинки, у 1880-х pp. постала робітнича оселя. Після її знищення під час Другої світової війни, перетворено на місце відпочинку. Тут тепер великі пляжі, водні станції, спортивні споруди, Дніпровський гідропарк, ресторани, будинки відпочинку тощо. Труханів острів добре озеленений, він сполучається з набережною правого берега Дніпра пішохідним мостом.

За матеріалами сайту m-ukraine.com

 

Последнее изменение Понедельник, 01/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework