Житомирянам на замітку: ТОП-6 мальовничих і загадкових островів України. Частина 2

Острів – це найзагадковіше місце на землі. Ще здавна ці таємничі місця притягували до себе мандрівників, оскільки ніколи не знаєш, що на тебе чекає серед лісів, порослих чагарників, скелястих обривів або невідомих водних джерел. Пропонуємо до вашої уваги другу частину ТОП-6 островів країни, які необхідно відвідати кожному.

Тендрівська коса, Херсонська область

Тендрівська коса (Тендра, або Ахіллів біг, Ахіллів Дром, ристалище Ахілла) — довгий вузький острів-коса у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області. Здавна острів вважається місцем тренувань епічного героя троянської війни Ахілла, котрий за однією із версій був уродженцем північного Причорномор’я.

Острів Березань, Миколаївська область

Березань — невеликий острів на Чорному морі при вході у Дніпровсько-Бузький лиман. Існує дві версії походження назви острова. За першою, стародавні греки називали нинішню Березань, яка була тоді ще півостровом, Борисфеном, як Дніпро.

Однак більш вірогідним є друге пояснення: назву острову дали скіфи, вона походить від іранського березант, що означає «високий». Пізніше українці переосмислили цю назву як більш зрозуміле слово, похідне від кореня береза. Острів дав назву лиману і річці, що впадає в нього, а також, напевно, селу Березань та смт Березанка.

Джарилгач, Херсонська область

Джарилгач — острів у Каркінітській затоці Чорного моря. Найбільший острів України та Чорного моря. Острів має видовжену форму із заходу на схід, на заході продовжується довгою піщаною косою, що «з’єднує» острів з берегом. Косу острова від суходолу відділяє вузька протока, котра інколи пересихає, формально перетворюючи острів на півострів.

Кемпа, Вінниця

Раніше Кемпа був півостровом. Але після того як перекопали острівну луку, що тяглася до середини річки Бог (так тоді називали Буг), і зробили насип обсягом 7880 тисяч кубометрів ґрунту, утворився штучний острів.

Острів закоханих, Тернопіль

Острів законах у Тернополі часто відносять до десятки найромантичніших місць України.

Острів був створений під час відновлювальних робіт після Другої Світової війни. Добираються до нього по спеціальному мосту або човном. Самі тернопільці створили свої легенди, якщо пара буде дивитися в дзеркальні води ставка, то зможуть розгледіти своє майбутнє.

Бірючий острів, Херсонська область

Бирючий острів — коса (колишній острів) у північно-західній частині Азовського моря, розширена частина Федотової коси. Відмежовує від моря Утлюцький лиман. Намивний, утворений із піску та ракушняку. Уздовж узбережжя численні озера.

 

ТОП-6 мальовничих і загадкових островів України. Частина 1ТОП-6 мальовничих і загадкових островів України. Частина 1 

За матеріалами сайту m-ukraine.com

Последнее изменение Среда, 03/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework