Новозбудована церква за проектом... петербурзького архітектора

Церква розташована дуже мальовничо, на вільному просторі, при дорозі, що йде через архаїчне село Бігунь, що на Овруцькому кряжі.

Топонім походить від слова "бігун" - раніше жителі займалися "кур'єрською доставкою", доправляючи "на своїх двох" кореспоненцію чи товари далі, на лісові хутори.

Церква - новозбудована, але має цікаву історію. Зі слів місцевих мешканців, кілька років тому матері тяжко хворого чоловіка, що мешкала десь в Білорусі, наснився віщий сон, в якому їй було повідомлено, що має розшукати знахарку в селі з такою-то назвою. Прокинувшись, вона дійсно знайшла це село - на карті, чи в інший спосіб, - на українському Поліссі. Вона зібралася і приїхала в село і стала питати знахарку - ну, на Поліссі в кожному селі є відьма або цілителька. Одним словом, сина її вилікували, а потім матері наснився другий сон - що має в подяку за зцілення поставити в тому селі церкву. Ось вона і зафундувала церкву, яку бачите на фото, а проект її замовила чомусь... архітектору з Петербурга. Храм почали будувати за його проектом, а потім щось завадило і закінчували вже "як попало" (власне, це видно по споруді). Так, завдяки російському архітекторові, бачимо на Поліссі церкву з кругляка.

 

Последнее изменение Четверг, 11/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework