Житомирщина готується до проведення Всеукраїнського Фестивалю льону. Програма святкування

27 серпня в селі Сетремигород Коростенського району пройде Всеукраїнський Фестиваль льону. 

На Житомирщині він проходить вже вдруге, минулого року захід проводили у вересні на обласному рівні.
Організатором заходу є депутат Житомирської облради та власниця агрокомпанії "Зоря" - Ірина Костюшко.
"Метою фестивалю є об'єднання влади, громади та всі аграрії, бо тільки разом ми можемо подолати шлях відродження льонарства. До нас завітають 5 інститутів України, аграрії з Херсона, Чернігова і всієї країни. Повернувши льон - ми зможемо відродити села і створити нові робочі місця. Дана культура має попит у всьому світі. В рамках нашого фестивалю відбудеться наукова конференція, присвячена обговоренню проблем та перспектив розвитку льонарства", - зауважила Ірина.
Як стало відомо на прес-конференції, 25 серпня у програмі фестивалю присутні феєричні акробатичні трюки козаків на конях, відтворення історичних подій, театралізовані дійства, майстер класи з виготовлення смачних страв, енергійні гурти Los Colorados і "ТаРута". Відома дизайнерка Оксана Полонець продемонструє свою колекцію лляного одягу, який має попит у Європі. Для дітей буде працювати майданчик з аніматорами, міні-зоопарком та конкурсами.
Захід пройде на базі сільськогосподарського підприємства "Зоря". Це найбільше підприємство в області, яке займається вирощуванням льону.

Последнее изменение Четверг, 25/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework