До Андрушівки на всеукраїнське свято "Рушники мого краю" з’їдуться гості зі східних областей України та з Білорусі

Свято декоративно-ужиткового мистецтва і народної творчості приурочено до Дня незалежності України та проводиться щорічно наприкінці серпня.

В Андрушівці його започаткували 10 років тому на районному рівні, з часом захід розвинувся і набув популярності серед земляків, передає 103fm.com.ua.
Цього року організатори взялися провести його як Всеукраїнське свято, під час якого представники різних областей та вишиваних традицій поєднають свої витвори в єдину рушникову доріжку. Галина Білецька, завідуюча сектором культури Андрушівської районної держадміністрації підкреслює головну ідею: "Хочемо запросити регіон східних областей і в цьому є такий незвичний формат проведення цього свята. Хочемо показати, що ми не дві половинки в одній великій державі, а ми – одна велика родина і нам треба порозумітися. Треба через любов, через прощення знаходити ті точки дотику, щоб знову зацвіла наша країна однією державою, однією територією; щоб не було в нас таких бід, які маємо на сьогоднішній день".
До Андрушівки на свято "Рушники мого краю" запрошують не лише майстринь-вишивальниць з Донецької та Луганської областей, а й співочі гурти та громадських активістів, зазначила Галина Білецька. Крім того, гості з Білорусі презентують свої національні традиції, як у вишитих виробах, так і у виступах колективів народної творчості. Основна програма запланована на суботу, 27 серпня. Місце проведення – старовинний парк біля колишнього маєтку родини Терещенків, відомих українських цукрозаводчиків і меценатів.
13.00 Театралізоване дійство «Рушники – це доля, вишита на полотні».
13.00-15.00 Концерт кращих аматорських колективів області, України та Білорусії, Фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав».
12.00-18.00 Робота співочого містечка, містечка майстрів. Народне гуляння. Виставка - продаж виробів майстрів народно-ужиткового мистецтва України та Білорусії. Завершиться всеукраїнське свято "Рушники мого краю" яскравим феєрверком.

 

Последнее изменение Четверг, 25/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework