Житомирянам на замітку: дев’ятиарковий кам’яний залізничний віадук у Плебанівці або маленька "українська Шотландія"

Подорожувати різними містами світу без візи і перельоту - можливо! В Україні є своя маленька Шотландія. Але де ж вона знаходиться?

Надзвичайної краси віадук знаходиться неподалік від села Плебанівка, Тернопільської області. Його зведення датується 1896 роком. Свій початковий вигляд йому вдалося зберегти завдяки надійній кам`яній кладці і масивному підставі. Залізничний віадук має 9 арок, зроблених з натурального каменю сірого відтінку. Головна роль віадука - полегшення подолання різних перешкод на місцевості залізничним транспортом. Він пролягає над балкою, з`єднуючи її схили і утворюють пряму дорогу. Арочний стиль конструкції віадука вибраний невипадково. Саме арка збільшує надійність і довговічність всієї конструкції, продовжуючи термін її служби. По обидві сторони від залізничного полотна, проїзд огороджений в цілях безпеки, але це анітрохи не впливає на відкривається з вікна поїзда вигляд. Під час поїздки на поїзді через віадук вам відкриється просто казковий і дивовижний краєвид, якими так багата Україна.

Схожа конструкція є в шотландському селі Гленфіннан. Віадук будували чотири роки: з 1897 по 1900 рр. Крім своєї краси міст відомий завдяки фільмам “Гаррі Поттер”. Саме по ньому головні герої їхали в Хогвартс.

Последнее изменение Понедельник, 12/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework