Це цікаво: Одна із найдавніших пивоварень на Житомирщині

Броварня у Бердичеві була заснована в далекому 1861 році. Це було вже четверте подібне підприємство Волинського Єрусалима, але саме воно виявилося найдовговічнішим. Заснував пивоварню чех Станіслав Чеп.

Він придбав земельну ділянку на вулиці Білопільській (нині Карла Лібкнехта - який архаїзм), пробив на ній артезіанську свердловину й побудував кілька цехів. Деякі заводські будівлі зведені Чепом збереглися до нашого часу.
В радянський період Бердичівський пивзавод продовжував працювати. Не зупинявся він і у часи німецької окупації Бердичева. У післявоєнний період на заводі випробовували якісь нові технології пивоваріння, тому він вважався експериментальним. Але мешканці Бердичева завжди любили своє пиво. Для них воно було найкращим. Одне з кращих воно і нині, й не лише у Бердичеві, а в усій Україні. Це тому, що "Бердичівське" - один із небагатьох українських зразків пива, яке є завжди "живим", адже в ньому містяться живі пивні дріжджі. Після пастеризації пивні дріжджі гинуть, тому якщо ви купуєте пастеризоване пиво - знайте - то не зовсім пиво. То пивний напій (чи то напій зі смаком пива). А от Бердичівське - справжнє пиво.
На Бердичівському пивзаводі немає пастеризатора. Тут якби й захотіли варити пастеризоване пиво - не змогли б. Завод має свої солодовні.

 

Джерело: ukrainaincognita.com

 

Последнее изменение Четверг, 15/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework