Культура читання: Чи готовий Житомир до буккросингу

Практика обміну книгами у громадських місцях — буккросинг — популярна у багатьох іноземних країнах. Нині рух поширився по Україні – Львів, Рівне Київ уже давно мають на вулицях стелажі із книгами, де люди можуть взяти будь-яку літературу і просто почитати під час прогулянки тощо. Не так давно буккросинг з'явився й у Житомирі.


24 вересня благодійна організація «Планета для дітей» в рамках проекту «Майстерня міста» створить бук кросинг-зону, де житомиряни від малого і до великого зможуть почитати будь-яку книгу, яка їм до смаку. Дізнатись подробиці такого задуму ми вирішили у менеджера соціальних проектів благодійної організації «Планета для дітей» Ольги Козак.
Як у вас виникла ідея зайнятися буккросингом?
Взагалі така ідея практикується у багатьох країнах і містах України: Києві, Харкові, Миколаєві, Луцьку, Львові, Хмельницькому, Дніпропетровську, Кривому Розі, Одесі та в багатьох інших великих містах.
Ми, помітивши позитивний приклад багатьох міст України, і, оскільки члени БО «Планета для дітей» люблять читати, у нас виникла ідея оформити у нашому місті таку буккросинг-зону.
Де буде розташовуватись буккросинг-зона?
З самого початку ми планували розмістити її у сквері на Замковій горі, тому що тут відпочиває багато молоді й мами з діточками. Проходячи повз, ми бачимо, що люди бездіяльно сидять, іноді граються телефонами, і ми вирішили створити зону буккросингу, де будуть книги на різну тематику і люди зможуть за своїм смаком обрати те, що їм сподобається. Але міська влада нам рекомендує локацію на початку парку.
Як буде проходити процес буккросингу?
Кожна книга буде зареєстрована, представники організації «Планета для дітей» час від часу будуть слідкувати за процесом книгообміну. Звичайно будь-яка людина може підійти і взяти книгу, почитати і повернути на місце. Також житомиряни можуть приносити свої книги і залишати ти їх в зоні буккросингу для інших читачів. Звичайно ми дуже розраховуємо на культуру житомирян.
Чи співпрацюєте ви з бібліотеками?
Так, ми отримали підтримку від Житомирської обласної бібліотеки ім. Олега Ольжича. Вони підготували нам книги, але хочеться залучити житомирян до цього процесу. На жаль, до нашого офісу ще ніхто не приніс жодної книги…
Якій літературі ви надаєте перевагу?
Хотілось би, щоб це були різнопланові книжки, щоб будь-яка людина могла знайти для себе те, що їх цікавить. Книги не повинні бути лише на якусь одну тематику, наука чи ще щось. Я, наприклад, принесла книги на сімейну тематику, як побудувати гарні відносини, самовчитель з англійської мови, афоризми про державу і владу, та інші.
Як ви вважаєте, Житомир готовий до такого кроку?
Думаю, що так, адже кожен житомирянин прагне позитивних змін в місті. Ми вважаємо що бук кросинг-зона добре сприйметься в Житомирі, і стане гарною традицією культурного відпочинку людей різної вікової категорії.
Що житомиряни отримають із цього заходу?
Та категорія людей, яка любить читати, зможе ознайомитись з іншими книгами, які вони ще не читали, а ті хто ще не відкрив для себе книгу - зможуть ознайомитись із книгою в цілому.
Отож якщо Ви любите читати, не сідаєте у громадський транспорт без книги тоді радимо Вам відвідати нову, сподіваємося, не останню буккросинг-зону у нашому місті.

Последнее изменение Вторник, 20/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework