Незвичний сорт гарбузів вирощують на Житомирщині. ВІДЕО

Голонасінні гарбузи – досить рідкісна культура для наших городів, проте цей незвичний сорт, уже кілька років вирощують на Житомирщині.

Від інших ці гарбузи відрізняються зернятами — ті не мають зверху лушпиння. Вивели їх в Австрії, де з гарбузів роблять ліки та олію. Яка, до слова, дуже корисна для чоловічого організму.
Взагалі у гарбузі корисно все. Його називають «сонячною ягодою» в якій міститься величезний комплекс різноманітних вітамінів, мінералів та мікроелементів.
Насіння гарбуза багате білком, клітковиною, залізом, міддю, магнієм, марганцем і фосфором, аргініном і глутаміновою кислотою. В ньому міститься кальцій, калій, цинк, селен, фолієва кислота, ніацин і ліноленова кислота. А ще вітаміни: А, С, Е, D, РР, К, В1, В2, В12 та досить рідкісний вітамін Т.
Гарбуз добре засвоюється організмом, тому його рекомендують для дитячого та дієтичного харчування. Вживання його в їжу покращує роботу серцево-судинної й імунної систем, печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту, сприяє обміну речовин і зниженню ваги, гальмує розвиток аденоми передміхурової залози й скорочує ризик захворювання раком простати. Також відомі глистогінні й протидіабетичні властивості насіння гарбуза.
Свою маленьку справу В’ячеслав розпочав кілька років тому. До пошуків нового заробітку, підприємця спонукала економічна криза в країні.


Він почав цікавитися які на сьогодні є можливості в рослинництві. Які сільгоспкультури та агротехнології дають хороші результати. Увагу привернули голонасінні гарбузи. На експериментальній ділянці, на власному досвіді перевірив, що дійсно, якщо дотримуватися всіх рекомендацій, можна отримати гарний врожай та зібрати значну кількість насіння голонасінні гарбузів. Так з 4 соток можна отримати мінімум 30 кг насіння, яке має привабливу реалізаційну ціну.
Успішний бізнес - це не лише хороша ідея, а і постійний розвиток. В’ячеслав створив програму співпраці та почав шукати однодумців. Досить швидко понад 40 селян долучилось до нього та спробували себе у вирощуванні голонасінних гарбузів.
Ці люди власним прикладом показують, що маючи навіть невелику земельну ділянку, можна започаткувати власну справу. Бажання працювати та ідея – може обернутися не лише в маленький прибуток, а і в успішний бізнес.


Для всіх хто зацікавився співпрацею з В’ячеславом контактний телефон: 098-267-33-40

Последнее изменение Вторник, 20/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework