Топ-5 кращих проектів Пам’ятника Героям Небесної Сотні у Житомирі

5 жовтня розпочалося online-голосування за найкращий проект Пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Голосування за 5 кращих робіт відбуватиметься на сторінці Facebook до 14 жовтня. Далі члени журі визначать три найкращі проекти та переможця конкурсу, який отримає право на реалізацію проектної пропозиції. Результати конкурсу будуть оголошені 28 жовтня.

На сторінці Facebook активно розгорнулося голосування, люди висловлюють свої вподобання та висловлюють невдоволення. Зокрема, усі проекти орієнтовані на розміщення на Майдані ім. С. П. Корольова. Житомирянам ця ідея зовсім не подобається. Oleg Vlasenko: «Чи не забагато пам’ятників на одній площі Корольова? Символічно саме те що небесна сотня є початком викорінення совка, Леніна, комунізму, то не логічніше встановити на місці Леніна, довершивши і унеможлививши повернення совка, показуючи що і чим замінено і якою ціною».

До вашої уваги представлено 5 проектів, що претендують на реалізацію своїх ідей:

1. Проект архітектурно-художньої композиції, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні оформлено у вигляді об’ємного площинного триптиху. Він розміщений на фасаді адміністративної будівлі. Головна ідея – увіковічити пам’ять про людей, що поклали своє життя у щирій боротьбі за «світле майбутнє незалежної України». Контур Людини у вигляді отвору чи пустоти, буде символізувати втрату Героїв і в той самий час – народження нових Героїв. Площини встановлюються на різних площинах фасаду, підсвічуються ззаду. Скульптура воїна-героя, що стоїть на передньому плані, виконано з осколків снарядів, куль, арматури – символізує тих, хто воює за нашу Батьківщину. Автори хочуть акцентувати увагу на парадоксальному факті народження людей-героїв з-поміж простих людей. Поки цей проект у голосуванні на сторінці Facebook набрав найбільшу кількість голосів і явно вирвався уперед. Люди коментують, що цей варіант є найкращим.

2. Пам’ятний знак Героям Небесної Сотні на майдані ім. С. П. Корольова зображений у вигляді ілюстрації подій на Майдані Незалежності у лютому 2014 року. Проект повинен розміщуватись на фасаді адміністративної будівлі. Цей проект здебільшого подобається людям, проте деякі виступають проти монументалізму, а деяким не подобається локація: «Чому оту дитячу творчість розміщують на стіні установи, яка привозила тітушок?» - коментує Олександр Козицький.

3. Головна ідея Пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» на майдані ім. С. П. Корольова – факел Революції Гідності, який підняли герої на Майдані Незалежності в Києві. Автор пропонує виготовити його барельєфом та встановити на стіні біля будівлі Житомирської обласної державної адміністрації. На граніті викарбувані слова «Небесна сотня» і рік події «2014», обрамлений лавром. На мармуровій частині викарбувано 100 зірок, що символізують кількість загиблих Героїв Небесної Сотні, покритих золотом. Фон блакитний. Орієнтовна вартість реалізації пропозиції – 500 тисяч гривень. Житомиряни оцінили цей проект як лаконічний, що не обтяжує зір та символізує незламний дух героїв.

4. Композиція на честь Героїв Небесної Сотні за формою нагадує свічу, що палає, яка символізує життя. В нижній частині композиції увіковічені Герої Революції Гідності, які віддали своє життя за вільну, єдину та незалежну Україну. Монумент розташовуватиметься на Майдані ім. С. П. Корольова. Свічка та Герої Майдану виконані із бронзи, а вогонь – нержавіюча сталь, або штучний мармур, всередині якого вмонтовано світло.

5. Пам’ятник Героям Небесної Сотні у формі вишні уособлює образ рідної домівки та щасливої сім’ї. Унікальність цвітіння вишні в тому, що вона цвіте раніше, ніж покривається листям. Тому вишня символізує появу Людини на землі, її заведено рахувати символом людського життя. Композиція розташовуватиметься на майдані ім. Корольова. З тріснутого каменю проростає Вишня – праобраз України-Матері, яка народжує воїнів Світла – квітки на дереві. Квітки, що падають – загиблі воїни. Композиція повинна бути із бронзи, камінь – граніт, а вертикальні ритми із нержавіючої сталі.

Последнее изменение Четверг, 06/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework