До античних скульптур у Парку ім. Гагаріна привезли янгола

Житомирський Парк ім. Ю. Гагаріна продовжує поповнюватись новими витворами мистецтва. Нещодавно альтанка у парку перестала пустувати, тепер у її центрі стоїть чудова статуя янгола.

Заступник директора КП «Парк» Вадим Поповіченко розповів про історію створення статуї та як саме вона потрапила до Парку ім. Гагаріна.

Скульптура створена 1996 року у художній школі Житомира. Ім’я творця статуї досі невідомо. Спочатку вона знаходилась у художній школі м. Житомир, звідки її забрали й розмістили біля католицького храму, фасад якого вона прикрашала.

Згодом цей янгол сподобався комунальному підприємству «Зеленбуд», які й забрали скульптуру. Там вона багато років знаходилась на балансі підприємства, тому про неї ніхто не знав.

Олена Павлівна Дубініна, директор художньої школи, дізналась, де знаходиться статуя та попросила «Зеленбуд» повернути її. Ті ж довгий час запевнювали, що не знають, про що йдеться і подібної фігури у них немає. Та все ж згодом янгол повернувся до художньої школи, звідки потім відправився прикрашати Парк ім. Гагаріна.

Зараз статуя стоїть посеред великої альтанки, куди можна прийти й подивитись на неї. Та протягом 2 тижнів ще проводитиметься реконструкція щоб надати їй кращого вигляду.

 

 

Последнее изменение Понедельник, 10/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework