Флорист Ірина Кульбовська: У створенні букету важливу роль для мене відіграє навіть колір очей нареченої

Мистецтво створення квіткових композицій сягає своїм корінням у давнину. Батьківщиною флористики вважається Японія, де складання ікебан є невіддільною (частина/ознака) частиною культури, і підпорядковується суворим правилам і пропорціям.

Для того, щоб більше дізнатися про професію флориста та про складності роботи даного напрямку ми вирішили поспілкуватись із житомирським флористом Іриною Кульбовською.
Ірино, розкажіть, будь ласка, що спонукало Вас стати флористом?
Любов до прекрасного зароджується ще в дитинстві. У бабусі влітку просто буйство квітів, якими досі не перестаю милуватися. Навчила мене складати їх в чудові букети, а далі все на інтуїтивному рівні. Коли я знайомлюся з парою, або знаю формат урочистості, в моїй голові вже вимальовується картина того, як це буде.
Цікаво, де Ви берете натхнення для створення композицій?
Натхнення у мене завжди приходить з самого ранку, його мені дарують діти й рідні люди навколо, мій коханий чоловік, я заряджаюсь позитивною енергією!
Кожна творча людина має свої вподобання в оформленні того чи іншого твору, композиції, так би мовити власний стиль. А який стиль у Вас?
Складно назвати це якимось одним словом. Під кожного клієнта створюється свій стиль, свій настрій свята, свій колір і вибір квітів. Тому я, напевно, універсальний флорист!
Які квіти любите, і чи дарують Вам квіти? Можливо бояться не догодити?
З дитинства улюбленою квіткою є «Кульбабка», однойменна назву мого весільного агентства «Kulbaba», вона тепер у мене просто по всюди. Навіть одяг купую з цією незвичайною і легкою квіткою. А букети мені дарують і абсолютно не бояться цього робити. Дійсно, мене складно здивувати, тому до вибору квітів підходять просто, без зайвої мішури - улюблені польові квіти. Це завжди дуже мило і ніжно.
Зараз сфера флористики стала досить популярна. Не боїтеся конкуренції?
Я дуже поважаю роботу кожного, знаю конкурентів, так би мовити в обличчя і щиро радію їхнім успіхам. На кожного покупця знайдеться свій продавець. І якби не було конкуренції, то і прагнути бути кращою не було сенсу, а так завжди є стимул.
Чи є якісь встановлені правила, яких потрібно обов'язково дотримуватися при складанні букета, або це творчість від «А» до «Я»?
У складанні букета, особливо весільного є свої правила! Що б він тримався, був цілісним і завершеним кожній квітці має бути своє місце. Це складно, але завжди в задоволення, як пишеш картину.
Як кожна жінка, Ви любите квіти. Які поєднання в букеті улюблені?
Закохана в ніжні, пастельні тони, поєднання іноді абсолютно різних квітів дає несподівано приємний результат.
Дуже часто буває що квіти можуть зав'янути під час заходу і це не дуже приємно. Чим просочуються квіти, щоб вони "дожили" до кінця заходу?
Водою, головне не чим вони обробленні, а їх свіжість, квіти мають бути "живими"!


Які квіти, поєднання і букети модні в цьому сезоні, ну і як змінюється "характер" і уподобання на букети в залежності від сезону?
Мода на букети є, але вона не така критична як в одязі й не так часто змінюється. У нареченої завжди є вибір: замовити класику або вибрати те, що модно зараз. Зараз букети доповнюють намистинами, стрічками, брошками, фруктами або, наприклад, зефіром. Тут фантазії немає кінця. Так само на букет впливає і сезон. Наприклад, я вважаю дуже вдалим час цвітіння півоній! Це просто казка! Їх пишність і краса не може не дивувати. Ну і так в кожному сезоні є свої нюанси, але при нинішніх можливостях будь-яке бажання нареченої можна втілити в будь-який день року!
Одним з найдорожчих квіток вважається Sweet Juliet - сорт троянд, виведений англійським селекціонером Девідом Остіном. Одна троянда коштує близько 25 доларів.


Квіти й характер - є взаємозв'язок?
Прямий! Ось коли я знайомлюся з парою, спілкуюся, питаю їх переваги, стиль весілля і побажання, я тоді можу визначити які квіти їм потрібні, не останню чергу в цьому грають навіть колір очей нареченої.
Буває так, що наречені самі не знають, що вони хочуть. Як ви "розрулюєте" ситуацію?
Рідко зустрічаються пари, які точно знають що хочуть, але на те є ми й весільне агентство, що б втілити казку в реальність для кожної пари й почути від них «Це саме те, що ми хотіли». Ми уміло виявляємо приховані потреби й втілюємо мрії в реальність.


На що необхідно звернути увагу при виборі флориста?
Перш за все у кожного флориста має бути портфоліо, за минулими роботами замовник відразу відчуває чи це сам його флорист. Потрібно обов'язково зустрітися і поспілкуватися, по відношенню людини теж багато чого можна сказати, чи буде він переживати ваше весілля як своє, чи бере на себе відповідальність і готовий зробити те, що іншим не під силу, так народжується довіра. Тоді все обов'язково виходить!

Последнее изменение Воскресенье, 30/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework