Бердичів – мекка для хасидів та місто вінчання Оноре де Бальзака

Мекка для хасидів, святиня римо-католиків, місто, де вінчався класик французької літератури Оноре де Бальзак, а в минулому – столиця контрабандисті. Все це втілив у собі невеликий Бердичів.


“Україна починається з Бердичева”, – сказав відомий французький письменник Оноре де Бальзак. А Бердичів відомий, насамперед, як місто, де майстер пера вінчався з місцевою красунею Евеліною Ганською. Сталося це у костелі Святої Варвари.

Санктуарій Матері Божої Бердичівської – одна з найвідоміших у світі святинь римо-католиків. Належить ордену найбільш аскетичних – Босих – кармелітів. Храм відомий ще й своєю чудотворною іконою. Зараз там її копія, але віряни переконані: вона теж творить дива. Люди кажуть, зцілює хворих навіть на рак, 20 років тому жінка вимолила одужання сина.

У 19 столітті місто перетворюється на своєрідну столицю торгівлі й ремісництва. А де торгівля – там і заповзятливі євреї, населення швидко зростає в десятки разів – до 40 тисяч.

Бердичів ще й відома іудейська мекка зі старовинним цвинтарем і усипальницею Леві Іцхака бен Мейра – равина Бердичівського. Тож єврейський колорит добре зберігся в українському містечку.

У 19 столітті Бердичів встиг побути і “столицею” контрабандистів. Не допомагала навіть найбільша в тогочасній Україні митниця. Кажуть, контрабанду доправляли через величезні підземні ходи.

Джерело: http://fakty.ictv.ua/ 

Последнее изменение Понедельник, 26/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework