Чудеса Головинського кар'єру. ФОТО

Це була одна із туристичних мандрівок, але вона була більше ніж просто туристична, адже об'єктами огляду були не пам'ятки природи чи архітектури, а промислові об'єкти - кар'єри, та те що у них добувається.

Головинський кар'єр - кар'єр із видобутку лабрадориту. Первісно ця порода була знайдена в Північній Америці на півострові Лабрадор. Деякі різновиди лабрадориту мають дуже екзотичне забарвлення і в полірованому вигляді виглядають дуже екзотично й декоративно. В давнину лабрадорит взагалі вважали дорогоцінним каменем, адже добували його дуже мало й лише на Лабрадорі.

Найстаріший із Головинських кар'єрів давно заповнений водою (глибина 8 метрів, тут водиться немало видів риби, в тому числі й великі толстолоби). Видобуток граніту на ньому почалася у 1894 році. А у 1896 році власник родовища місцевий поміщик Саліс збудував фабрику з переробки та обробки граніту, пище УКРАЇНАІНКОГНІТА.

Головинський кар'єр з видобутку габро. Тут, як і налабрадоритовому кар'єрі переважно видобувають камінь на блоки та олицювальні матеріали, а не на щебінь. Рівненький зріз стінки кар'єру отримують відрізаючи спеціальними різальними канатами - металевими тросами із алмазним напиленням.

 

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework