Картини та особисті речі Віктора Шкуринського можна побачити в Домі української культури у Житомирі до початку зимових свят

Відкриту днями виставку під назвою "Моїм дітям" учні Віктора Миколайовича Шкуринського, засновника і багаторічного керівника Житомирської художньої школи, приурочили до його дня народження.

20 листопада майстру і вчителю виповнилося б 84 роки:

"Вже чотири роки, як він пішов від нас. Щоб люди пам'ятали про такого вчителя, його учні вирішили зробити невеличку виставку, де зібрані твори, написані його рукою, з приватних колекцій. Це, переважно, твори, які зараз знаходяться у його учнів. Також на виставці представлені особисті речі художника, фотографії, репродукції його картин", – розповіла учениця і колега Віктора Шкуринського, голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко.

Учні Віктора Шкуринського – люди різного віку, здібностей, професійних і життєвих уподобань, і кожен має свої власні, дорогі спогади про вчителя:

Андрій Чупрін згадує: "Все, що він розповідав, це було вражаюче, він це підносив так, що воно вражало, запам'ятовувалося і було цікавим: починаючи від уроків і завершуючи окремими історіями з життя".

Інна Величко: "Хочеться згадати Віктора Миколайовича як видатного педагога, який дійсно мав неймовірні здібності педагогічні і міг пояснити, показати і влюбити просту людину у мистецтво".

Вероніка Савченко: "Коли я ходила в художню школу, то я навіть тікала з уроків зі школи і бігла тільки до нього на навчання. Він дуже-дуже гарна людина, дуже світла, казав нам, що треба любити не тільки себе, а й природу".

Віталій Сенькін: "Як педагог – велика, талановита людина. Співець Полісся, його акварелі високо дуже цінуються. Професіонал своєї справи".

Виставку "Моїм дітям" можна оглянути в домі української культури у Житомирі до 21 грудня, щодня, крім суботи та неділі. Наступного ж року планують зробити масштабнішу виставку, до 85-річчя Віктора Шкуринського.

Джерело: Житомирська Хвиля

Последнее изменение Четверг, 24/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework