×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В новому році "Дивосвіт Трипілля" зможе приїхати в гості

Насправді навчально-методичний інформаційно-туристичний центр "Дивосвіт Трипілля" знаходиться в селі Городське Коростишівського району і, власне, сам по собі нікуди поїхати не може.

Але склалася така ситуація, що і приймати відвідувачів там стало не дуже зручно – виникли труднощі з ремонтом приміщення, немає можливості належним чином облаштувати експозицію і найближчим часом змін не очікується, повідомляє Житомирська Хвиля.

"Тому ми вирішили, що не можна закривати всі експонати в якийсь ящик або на горище. Його треба показувати людям. І, можливо, якщо ми будемо показувати, знайдуться й кошти, і зрозуміла буде важливість цього проекту. Тому центр "Дивосвіт Трипілля" буде подорожувати і він приїде до тих, хто буде запрошувати", – розповіла голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко.

Експонати для "Дивосвіту Трипілля" створювала ціла група митців. А можливим це стало завдяки президентському гранту для обдарованої молоді, який отримала співробітник Кмитівського музею образотворчого мистецтва Олена Андрущенко. Вона стала організатором і натхненником проекту та зуміла згуртувати не просто зацікавлених темою, а й високопрофесійних фахівців. "Ми мали можливість спілкуватися з найвідомішими археологами-дослідниками трипільської культури і це однозначно позначилося на результаті роботи, – зазначає Інна Величко:

"Група митців в рамках цього проекту, який був підтриманий Президентом України і був наданий грант Президента для обдарованої молоді, за кошти цього гранту створила багато реконструкцій експонатів, моделей, копій з тих важливих для нашої історії артефактів, які зберігаються в музеях або фондах Інституту археології".

Значну частину цих експонатів зможе представити мобільний навчально-методичний інформаційно-туристичний центр "Дивосвіт Трипілля" під час своїх поїздок Житомирщиною. Крім проведення виставок, працівники центру готові запропонувати також майстер-класи та семінари.

Последнее изменение Пятница, 23/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework