Житомирян запрошують на відкриття збірної виставки пулинських художників

Експозиція із промовистою назвою "Ми – пулинці" включатиме кілька десятків графічних та живописних робіт, які вийшли з-під пензля шести митців з Пулинського району.

Серед них – знаний на Житомирщині художник та педагог Леонід Фесенко і його не менш відомі колеги по мистецькому цеху – Валентин Войтенко, Олександр Слудковський, Іван Грибан та Микола Стрельченко. Також буде представлено графічні роботи в літографічній техніці Миколи Грибана – вихідця з Пулинського району, який нині проживає на Полтавщині, повідомляє Житомирська Хвиля.

Планують показати на виставці і творчий доробок 22 юних пулинських художників.

Говорить очільник громадського об'єднання "Пулинське земляцтво" Леонід Фесенко:

"Це наша зміна – наші учні, які у майбутньому, ми сподіваємося, будуть торити ще краще нас. Вони теж представлять графічні та живописні роботи. Зокрема, ми покажемо роботи дітей – вихованців образотворчої студії "Веселкові барви" Вацлавпільської гімназії Пулинського району та творчий доробок дітей художнього відділу Пулинської школи мистецтв".

Роботи різняться за техніками, темами і жанрами, однак усіх їх без винятку об’єднує любов до рідного краю, підкреслює Леонід Фесенко:

"За тематикою там є різні роботи, але всіх пов'язує одна ідея. Чому "Ми – пулинці", бо наш Пулинський край багатий на митців. Близько двох десятків митців нині проживають на території України і за кордоном. Час від часу вони повертаються і привозять свій творчий доробок у рідний край. Що стосується наших дітей, то вони також прагнуть відобразити свій рідний край, його жителів, свої власні мрії та бажання в творах мистецтва".

Усі, хто має бажання оцінити майстерність пулинських митців або ж просто хоче помилуватися художнім розмаїттям, запрошують до обласної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича. Зважаючи на масштабність експозиції, її розмістять в холі цього закладу. Вхід вільний. Офіційне відкриття заплановане на 14.00 середи, 11 січня.

Последнее изменение Пятница, 06/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework