×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі вже вдвадцяте відбувся Міжнародний фестиваль «Веселка Полісся»

11 жовтня керівники міста та області  вітали польську громаду з XX ювілейним Міжнародним фестивалем польської культури «Веселка Полісся»  та з 25-річчям від дня заснування Житомирської обласної спілки поляків України.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Фестиваль допомагає відроджувати і зберігати польську національну культуру. Щорічно у ньому беруть участь десятки польських та українських аматорських художніх колективів. 

Голова Житомирської обласної спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур розповіла про 25-річну діяльність та здобутки Житомирської  обласної спілки поляків і зауважила: «XXМіжнародний фестиваль польської культури ми розпочали хвилиною мовчання, вшановуючи пам'ять тих, хто героїчно боровся за Україну на Сході.  Спілка поляків робить все, щоб в Україні був мир, щоб Україна була цілісною та єдиною, а між народами була єдність!»

Почесними гостями заходу були Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, делегація Сілезького воєводства, яку очолив Маршалок Сілезького воєводства Республіки Польща Мірослав Секула.

Ювілейний фестиваль також відвідали делегації з Києва, Львова, Донецька, Вінниці, Калуша, Хмельницького, Славути, Коростишева, Бердичева, Олевська та ін.

Святковий концерт глядачам  дарували колективи Житомирщини: «Дзвонечки», «Короліски», «Кольорові пташки», «Мальви» та  багато інших.

n131014981

n131014981 1

n131014981 2

Последнее изменение Понедельник, 13/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework