×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі студенти говорили про історію та сучасність українського козацтва

До святкування 95-річчя заснування Житомирського державного університету імені Івана Франка викладачі та студенти вузу провели науково-практичну конференцію на тему: «Українське козацтво: історія та сучасність». Конференцію відкрили Молитвою за Україну, яку виконав хор «Артанія» навчально-наукового інституту педагогіки.

На заході презентували нову лабораторію візуальної антропології. Лабораторія вже має перші напрацювання, це – представлення начальної студентської газети «Кажу» та навчального відеоролика «Українське козацтво в імперській міфології». Ці нові сучасні інформаційні продукти є результатом творчої роботи викладачів та студентів університету та є відповіддю на виклики часу.

Як зазначила проректор з наукової і міжнародної роботи, доктор педагогічних наук, професор Наталія Сейко: «Тема козацтва - це тема не лише історична, а і міфологічна та літературна. Ми можемо говорити, що ми нащадки українського козацтва. Сьогодні будуть виступати і прихильники міфологізації козацтва і прихильники абсолютно об’єктивної історичної оцінки цього феномена, як історичного і культурного явища».

Конференція складалася із двох частин. Перша - теоретична, де викладачі та студенти представляли наукові дослідження на тему козацтва, та культурологічна – презентація відеороликів, а саме напрацювання студентів лабораторії візуальної антропології.

Автором відеоролику «Українське козацтво в імперській міфології» є студентка 2-го курсу університету імені Франка,  Лілія Мельник: «Нам вдалось це зробити лише тому, що ми студенти ЖДУ імені Франка. Дякую нашому університету за можливість реалізовувати свої мрії та плани», - говорить студентка.
Також перед початком конференції у залі відкрили виставку Вікторії Васильченко «Козацькому роду…».

n1510141035

n1510141035 1

n1510141035 2

n1510141035 3

Последнее изменение Четверг, 16/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework