У Житомирі до фестивалю молодіжних субкультур долучилося близько 200 учасників

У суботу, 20 травня, у літньому театрі «Ракушка» відбувся І Український фестиваль сучасних субкультур «STREET ART FEST–2017», приурочений Дню Європи.

До його організації долучилися: управління культури Житомирської міськради, управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації та міжнародна корпорація сучасного танцю «T-SQUAD Dance School».

Кращі творчі колективи із різних куточків Полісся, а також члени журі зі столиці завітали до Житомира, аби у день Європи, подарувати житомирянам та гостям міста свій талант. Упродовж всього дня публіка мала змогу спостерігати запальні танці, послухати якісну, сучасну українську і європейську музику. Окрім того у рамках фестивалю відбувалися різноманітні соціальні акції, флешмоби, майстер-класи, а на території літнього театру працювали арт-майданчики «Синьо-жовте селфі» та «Відеопривітання з Європи».

Захід складався з декількох частин. Перша була присвячена одиночним змаганням із найрізноманітніших танцювальних напрямків. Далі відбувся конкурс сучасного сольного номера. А вже після обіду стартував один із найцікавіших етапів фестивалю — перший у Житомирі конкурс молодіжного танцю соціальної тематики. Це дійсно особлива частина заходу, адже учасники у своїх номерах порушували важливі соціальні проблеми та негативні суспільні явища, а також пропонували шляхи їх подолання. Зокрема, своїми танцями хлопці та дівчата пропагували здоровий способі життя, толерантне ставлення та повагу одне одного та багато інших важливих речей.

Також у рамках фестивалю відбулося Шоу вуличного стилю та Шоу змішаних танцювальних напрямків, де були представлені нові композиції у певних стилях молодіжних субкультур. Завершився цей масштабний захід великим заключним Гала-концертом, який розпочався о 18.30. У ньому взяли участь переможці фестивалю, яких визначали упродовж цілого дня, а також місцеві артисти та учасниці модельних агенцій «Elite Brilliant Models» та «Elite Middle».

Навіть попри дощ та прохолодну погоду у літному театрі «Ракушка» було досить людно. Глядачі підтримували кожного учасника гучними оплесками, а натомість отримували неймовірний заряд емоцій та позитивних вражень. Переможці не стримували своєї радості і не могли натішитися здобутими призами. Після церемонії нагородження вони активно фотографувалися своїми дружніми командами.

Варто зазначити, що професійні судді, які завітали до Житомира з Києва, під час вручення відзнак найкращим учасникам, зазначили, що були приємно вражені рівнем організації фестивалю та рівнем підготовки колективів. А оскільки вони часто бувають на подібних заходах у різних містах, то їм є з чим зрівнювати.

«Сьогодні у Житомирі відбувся І Український фестиваль з розвитку сучасних молодіжних субкультур. Ми плануємо проводити його щороку до Дня Європи, оскільки цей день набуває в Україні все більшої популярності, а також зареєструвати “STREET ART FEST” як Всеукраїнський фестиваль. Подібних проектів у Житомирі немає. Хочемо, щоб до нашого міста, у рамках цього заходу, приїздили команди не лише з області, а й з інших куточків країни, яким не байдужі сучасні танці і таке направлення фестивалю. Тож будемо й надалі розвивати і вдосконалювати наш проект», — зазначає один із організаторів Сергій Вікторов.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 22/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework