Виступи талановитих музикантів, художній перформанс, майстер-класи з танцю: «ВулБа ІХ» у Житомирі. ФОТО

  Вперше за дев’ятирічну історію існування, фестиваль сучасного етнічного мистецтва «ВулБа» відбувався Житомирі.  До цього, вісім років поспіль, місцем його проведення було селище Дениші, поблизу Житомира.

   Як зазначають організатори, фестиваль розширює свої горизонти, розвивається, його учасники постійно розвиваються, тож цього року він вже вийшов на широкий  загал, і його змогли побачити ще більше людей. 

ВулБа ІХ

  У межах святкування «ВулБА ІХ» на Михайлівській відбувалися: виступи та майстер-класи від танцювальних колективів «Amberly» та «Sensation», театральна вистава від театру-студії «Д.У.М.К.А», виступи давніх друзів «ВулБи» — майстрів електронної етніки «EL Wizard» та «Avric», поетичний слем і авторська пісня та багато іншого. Взагалі концертна програма була дуже насиченою, на фестивалі виступили ще багато талановитих музикантів: гурти «Retro21», «Green Blaze», «Веселі музики», «Морару» та гордість усієї Житомирщини — співачка та бандуристка Світлана Ніконорова, яка цього дня була ще й в іншому амплуа — ведучої.

  У продовж дня на фестивалі відбувався ще й великий барабанний джем. Усі охочі, навіть ті, хто не є професійними барабанщиками, ба навіть дітлахи, могли спробувати себе у ролі музикантів та й собі «поджемити» на барабанах. Гості свята могли спостерігати художній перформанс: на їх очах майстриня Анастасія, яка прикрашає своїми розписами фасади будівель Житомира, створила на бочках неперевершений малюнок у стилі Петриківського розпису. Вона спеціально обрала для малюнку чорний колір тла, бо вважає, що це робить зображення ще красивішим та більш насиченим.

ВулБа ІХ

  «Я прийшов на фестиваль з компанією друзів. Хтось із нас, у тому числі і я, вже неодноразово бував на ньому, коли “ВулБА” відбувався в Денишах. Тут отримуєш неймовірний заряд емоцій: чудова музика, цікаві активності, майстер-класи. Дуже добре, що цього року захід — у Житомирі, на Михайлівській. Про нього дізнається все більше людей, кількість відвідувачів лише зростає», — говорить житомирянин Денис.

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

  Варто зазначити, що відбувся «ВулБа» за кошти гранту Житомирської міської ради з підтримки соціально-культурних проектів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства.

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

ВулБа ІХ

<p

ВулБа ІХ

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework