Бердичівський режисер розповіла про подробиці отримання фінансування на зйомки нового фільму про Комуністичний терор

  Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при Житомирській облдержадміністрації 30 серпня затвердила 20 проектів на 1 мільйон гривень.

   Серед переможців – національно-патріотичне виховання дітей та молоді, спорт, культурно-просвітницькі заходи, проведення соціологічних досліджень. Початково було подано 58 заявок на загальну суму близько 5,5 мільйонів гривень. Про це пише berdychiv.info.

  Єдиним проектом з міста Бердичева стала перемога громадської організації «Зоряне містечко» відомого режисера Алли Міщук. Її ідея на суму майже 60 тисяч гривень передбачає створення фільму “Втрачене дитинство”. У стрічці буде розкрито тему Великого Червоного терору 1937-38 років крізь призму трагічних подій, через які довелося пройти простій українській родині, яка була репресована. Фільм буде демонструватися містами країни, розпочавши показ з Житомира (20 травня 2018 року у річницю пам’ятного дня “День пам’яті жертв політичних репресій”).

  Алла Міщук дала ексклюзивний коментар Першому інформаційному порталу Наш Бердичів з приводу своєї чергової перемоги.

  – Сучасна міська влада Бердичева замовчує злочини комуністів на наших теренах. Зокрема, наші провінційні чиновники активно протидіяли декомунізації та перейменуванню вулиць. Як вдалось отримати таку значну суму коштів?

  Кошти на корисні для громади заходи насправді надала Житомирська обласна адміністрація. Зокрема, на ці цілі було виділено один мільйон гривень. І з місцевою бердичівською владою це ніяк не пов’язано. Мені зателефонували друзі з партнерської організації «Український поступ» Олександра Кухарчука та Олексія Побережного і розповіли про таку можливість. До цього всі фільми я знімала за власні кошти, а ось це вперше вдалось долучити підтримку держави. В той же час, відчуваю певне хвилювання, адже тепер треба виконати всі вимоги пов’язані з виконанням проекту.

  – Чи важко було залучити кошти в місто Бердичів? Як відбувався сам конкурс проектів?

  Конкурс проходив у два етапи. У підсумку відбір пройшло всього 20 учасників, в тому числі і проект моєї громадської організації «Зоряне містечко». Спочатку необхідно було надати заявку по реалізації проекту та досвід попередньої роботи організації. На самій комісії я побачила одностайну підтримку проекту, за що особливо хотілося б подякувати депутату Житомирської обласної ради Олені Галагузі. Ще до цього я бачила на її сторінці повідомлення, яке мене надихнуло. Приємно відчувати підтримку патріотів України, які розуміють важливість створення кіно про нашу історію.

  Нагадаємо, за кілька днів до фіналу проектів наданих комісії з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Олена Галагуза розповіла про власні враження від проекту бердичівського режисера Алли Міщук: «Не пам’ятаю, про що думала у ту мить на засіданні коордради при ОДА, але точно буду відстоювати зйомку фільму абсолютно невідомої мені організації про червоний терор. Проте деякі члени ради здивували своїми ватними заявами: мовляв, навіщо сварити різні покоління. А коли побачили трейлер за участі літнього чоловіка, який розповідав трагедію родини, то замовкли».

Бердичів

 

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework