Київська вулиця в 1873 році. ФОТО

  Київська вулиця, знімок А. Жилінского з серії 1873 року. Це права сторона Київської вулиці, ділянка між Семінарійским провулком і Михайлівською вулицею.

   "Зліва видно Михайлівська церква, в центрі (будинок з трикутним фронтоном) готель Мінел, праворуч визирає вивіска "Номери для приїжджих Ан .." - в кінці століття там будуть розташовуватися "Номери Швейцарські" (Київська вул, №4), в 1873 році номера , очевидно, англійські. У цьому ж будинку судячи по вивісках - "Продаж фруктів", щось годинне і "Спеціальна панчішна майстерня Фрідмана", - розповідає житомирський краєзнавець Анатолій Магаз. 

  А ось сусідній будинок №6, як свідчить вивіска, повністю займає "Фотограф. Тип. Гершенгорна". Тип. - Це друкарня.

  З 1886 року (або раніше) і аж до 1917-го цей будинок буде належати Кіпріану Корицький і розташовуватися в ньому буде, відповідно його фотоательє.

  І перед нами перше і єдине зображення фотоательє м.Житомира до 1917 р, вид зовні. А друкар і літограф Гершенгорн вже без жодного відношення до фотографії до 1907 року буде працювати в будинку Фрідмана (замість панчішної) а в 1908-м переїде в будинок Богдановича (Київська вул, №12), це сусідній зліва від Мінел.

  До речі, вся ця ділянка вулиці, аж до церкви, збереглася до наших днів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайлівська у дощ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework