В Житомирі Роман Лілея представить свою першу збірку поезії "Не знаю я, чи мають квіти душу…"

  Збірка вийшла друком в кінці 2017 року і перша її презентація відбудеться саме в Житомирі. До книги увійшли вірші, написані впродовж 2017 року українською мовою, яка, на думку автора, є найпоетичнішою мовою в світі.

  Головними героями поетичних творів цієї збірки є квіти.Саме через них автор прагне показати різні характери людей, розкрити прекрасні жіночі риси, змалювати вічну красу.

  Вірші Романа Лілеї сповнені  віри в цілісність крихкого буття, огортають читача тихою радістю і світлим смутком. Блукаючи вуличками та скверами, читач милується знайомими з дитинства рідними і загадковими квітами. Кожна рослина має свою таємницю, спогади, історію, а може, і душу.

  Багатогранність та неповторність поетичних образів втілені на сторінках книги  художницею Олександрою Бахіною. Розглядаючи ілюстрації, відчуваєш світло кохання, усвідомлюєш тендітність життя з його простими істинами і таку легку і нереальну реальність.

  Роман Лілея також є автором та виконавцем власних пісень. В 1991 році на ІІ фестивалі "Червона рута" в Запоріжжі Роман Барановський (Роман Лілея) став лауреатом фестивалю; зал, стоячи, зустрічав його пісню "Вічная пам'ять".Авже в 1992 році він посів перше місце на Міжнародному фестивалі «Доля» в жанрі авторської пісні, також з піснею на духовну тематику про зруйновану капличку.

  Сьогодні Роман Лілея співає на зустрічах та святах, в лікарнях, у військових частинах. Почути пісні у виконанні автора можна буде і в Житомирі під час презентації збірки поезії "Не знаю я,чи мають квіти душу…".

  Презентація збірки  відбудеться:

  Час: 20 січня 2018 року о 14.00

  Місце: Дім української культури(м. Житомир, вул.В.Бердичівська, 61)

  А також, в рамках зустрічі-презентації, відбудеться відкриття виставки фотографа Леоніда Шевчука,яка буде проходити з 20 січня по 10 лютого. Фотороботи виконані протягом 2017 року в урочищі Кип'яче,смт. Чоповичі Малинського району, на них зображено Ставропігійний жіночий монастир на честь Афонської ікони Божої Матері.

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 16/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework