Загадкові місця Житомирщини: Поляна Громовіще і містичні легенди

  Загадкове село під назвою Купище розташоване поблизу Житомира. У села є друга назва Громовіще, оскільки на його території знаходиться не менше містична галявина. 

 

  За розповідями місцевих жителів галявина притягує до себе розряди блискавки. Іноді можна також спостерігати містичне світіння, складається враження, наче стовп світиться із землі.

  Легенда про непокірну селянку

  Якщо вірити легендам, давним давно на місці галявини був маєток заможного жорстокого поміщика. Він всіляко знущався над своїми кріпаками, піддаючи їх справжнім інквізиторським тортурам. Господь тільки дивився на ката-поміщика. Але одного разу, коли він мучив прекрасну непокірну селянку, його спіткала божа кара. З ясного неба вдарив розряд блискавки, і поміщика не стало, а всі його володіння повністю згоріли. Після цього на галявині не змогла жити жодна жива душа. Під час кожної грози в це місце б’ють розряди. Люди огородили аномальну зону колодами, щоб уникнути нещасних випадків.

  Легенда про диск, що світиться

  Час від часу над галявиною можна побачити сяючі диски. Місцеві жителі, як один стверджували, що це були представники позаземних цивілізацій. Вони навіть з ними говорили за допомогою телепатії. За словами очевидців, інопланетяни попереджали не проводити розкопки на території Громовіще, оскільки тут досі знаходяться безліч мін і розтяжок з часів війни.

  Безліч коментарів про містичну галявину можна знайти і в Інтернеті. Як місцеві, так і туристи стверджують, що входили в контакт з неземними істотами.

  На цьому місці проходили дослідження фахівця з біолокації Антона Селезньова. Він досліджував грунт і знайшов невідоме випромінювання в місцях, де за розповідями очевидців, знаходилися інопланетні кораблі. Це зони з радіусом 4 метри, в яких випромінювання відбувається від центру до країв. Інші дослідники залишали на цьому місці ємності з живими організмами, але через деякий час з ними нічого негативного не сталося.

  У зоні галявини ніхто ніколи не бачив грибів, а люди, що потрапили сюди, відчувають себе погано. У них різко пропадає настрій і відзначається високий серцебиття.

  За версією вчених, галявину Громовіще можна вважати аномальною зоною в результаті складних геофізичних процесів. Але донині розгадати таємницю ударів блискавок саме в це місце ніхто не зміг. Також вчені знайшли недалеко від галявини великий камінь. На ньому викарбувані нерозшифровані написи. Залишається лише здогадуватися, що вони означають. Можливо, тут жили племена невідомої науці цивілізації.

Джерело: weloveua.com

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework