Житомирщина розробляє стратегію розвитку туризму

  У Києві відбулося засідання круглого столу "Туризм як основа розвитку Житомирщини", в рамках якого обговорювалися питання розробки стратегії розвитку туризму на Житомирщині, ініціації агротуристичних кластерів, організації міжнародних і всеукраїнських заходів для розвитку галузі туризму, а також актуальні можливості для просування туристичних продуктів і дестинацій онлайн. 

   Вже до кінця поточного року Житомирська обласна державна адміністрація завершить розробку стратегії розвитку туризму на Житомирщині. До її формування обласна влада має намір максимально залучити туристичний актив області. "Стратегія розвитку туризму в Житомирській області має народитися протягом 2018 року. Ми хочемо максимально залучити до цього процесу громадськість. Хочемо, щоб стратегія ґрунтувалася на реальному ґрунті і живих цифрах", – зазначила провідний спеціаліст Управління культури і туризму Житомирської ОДА Юлія Святненко. 

  До експертного супроводу розробки туристичної стратегії в області планують запросити фахівців Асоціації індустрії гостинності України, представники якої також взяли участь в круглому столі. Зокрема, директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України, член правління АІГУ Андрій Стефанович наголосив на важливості формування агротуристичних кластерів в регіоні. 

  Також в цьому році планується провести два всеукраїнських туристичних заходи в Житомирській області: весняний форум "Музей як драйвер розвитку місцевих громад" за участю представників Литви та Польщі, а також осінній форум "Креативна складова подієвого туризму". А на 15 лютого запланована презентація нового проморолика Житомирщини. 

  У засіданні круглого столу взяли участь: в.о. начальника Управління культури і туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентіева, директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Стефанович, провідний спеціаліст Управління культури і туризму Житомирської ОДА Юлія Святненко, виконавчий директор ГО "Клуб пригод "Френд" Андрій Шелестюк, директор "Патріот" Сергій Дехтяренко, власник центру культури і мистецтв "Поліська хата" Інна Величко, керівник аналітичної служби Асоціації гостинності Ірина Жуковська, член правління Асоціації гостинності, ведучий і мандрівник Андрій Тичина і керівник всеукраїнського туристичного порталу Zruchno.Travel Єгор Стефанович. 

  Асоціація індустрії гостинності дякує за увагу до розвитку туризму в Україні!

Джерело: aigu.org.ua

Последнее изменение Понедельник, 19/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework