×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У відремонтованій концертній залі обласної філармонії відбулися «Грудневі вечори»

Початок грудня у Житомирі вкотре ознаменувався проведенням масштабного музичного фестивалю «Грудневі вечори». Відкриття цього мистецького заходу відбулося 9 грудня в оновленій концертній залі Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера.

Цьогоріч наш обласний центр приймає кращі творчі колективи та виконавців із Вінниці, Києва та Львова. Протягом трьох зимових вечорів – з 9 по 11 грудня – вони зігріватимуть серця житомирян майстерними інтерпретаціями класичних творів.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

n 1012141940

Генеральний директор Житомирської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, доцент Петро Даценко пояснив, що особливість цьогорічного фестивалю у тому, що його учасниками є кращі вітчизняні виконавці.

«Зазвичай участь у фестивалі брали музиканти з-за кордону – з Білорусії, Молдови, Польщі, Румунії, Росії. Цього року, зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в нашій державі, ми вирішили не ризикувати і тому не запрошували зарубіжних виконавців. Та й, зрештою, наші, українські, музиканти є високопрофесійними майстрами, яких ми повинні підтримувати, – наголосив Петро Даценко і конкретизував.

Заразом керівник філармонії повідомив, що другого дня, 10 грудня, поціновувачі високого музичного мистецтва зможуть доторкнутися до прекрасного разом із муніципальним академічним камерним хором «Київ» і національним ансамблем солістів «Київська камерата».

«Ці колективи активно гастролюють, а відтак – дуже рідко працюють в Україні. Тому про виступи з ними ми домовлялися аж за півроку», – пояснив Петро Даценко.

Отже, чергові «Грудневі вечори» нарешті знову відбулися в концертній залі обласної філармонії. Півтора року тривали ремонтні роботи у цій частині закладу.

Зі слів Петра Даценка, приміщення фактично створювалося заново – від заміни системи освітлення до повного відновлення сцени. Від колишньої концертної зали, по суті, залишилися тільки стіни.

Зрештою, ремонтні роботи довелося затримати на два місяця. Адже значного оновлення потребувала сцена. Там повністю замінили підлогу.

n 1012141940 1

n 1012141940 2

n 1012141940 3

n 1012141940 4

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework