×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Громадські активісти взяли участь у незвичному проекті «Жива бібліотека»

10 грудня в Житомирі стартував проект «Жива бібліотека» - «Мої права – моя свобода». Організаторами виступили МОГО «Фідем» та Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені О. Ольжича, на базі якої відбувся захід.

«Сьогодні весь світ святкує день прав людини, тому ми вирішили зробити ось такий проект, який до цього в Житомирі ще ніхто не проводив», - пояснила Юлія Демусь, журналіст та співорганізатор проекту «Жива бібліотека».

l 1012141

У незвичній бібліотеці «книгами» виступили цікаві та активні люди нашого міста. До заходу залучилися громадські діячі, волонтери та активісти, про яких житомиряни багато чули, але не мали можливості поспілкуватися особисто.

Всі охочі долучитися до заходу повинні були зареєструватися у бібліотекаря та обрати для себе три цікавих «книги». Таким чином у кожної «книги» було по шість читачів. Спочатку вона п’ять хвилин розповідала про себе, а наступні п'ятнадцять хвилин спілкування читачі мали можливість задати свої запитання.

Виступити у ролі книги погодилися десять учасників: Світлана Іщук,  Тетяна Докиль, Олександр Таргонський, Юрій Жуковський, Олег Бойко, отець Володимир з Михайлівського собору, веган Сергій Шимко, хлопець із незламною життєвою позицією Леонід Балдін, керівник соціально-інтерактивного театру «Життя» Інна Палько та сімейний фотограф Тамара Рикун. Саме вони погодилися розповісти свою історію житомирянам.

До заходу долучилися різнопланові читачі. Наприклад, поспілкуватися з Інною Палько вирішили учні п’ятого класу ЗОШ №8. Вони із захоплення слухали розповідь пані Інни про театр та вистави, задавали багато запитань щодо професії режисера.l 1012141 1

«Було неймовірно приємно, коли Ольга Добрякова та Вікторія Безсмертна, колишні студентки ЖДУ імені Івана Франка, а тепер добрі друзі, просили долучитися в якості книги. Це такий дебют та подвійна відповідальність, тому що сьогодні читачі у нас маленькі і надзвичайно допитливі», - зазначила керівник соціально-інтерактивного театру «Життя» Інна Палько.

Проект «Жива бібліотека» викликав надзвичайно багато емоцій у відвідувачів, адже незвичні «книги» готові були відповісти на будь-які питання.

l 1012141 3

l 1012141 4

Лілія Мельник

Фото Вікторія Васильченко

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework