×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В ніч на Андрія житомиряни слухали про вірування поліщуків

12 грудня у Львівській кав’ярні «Брама» кандидат історичних наук, член Національної спілки краєзнавців України, відомий блоґер Анна Ніколаєва провела зустріч на тему «Система символічного захисту поліщуків».

У теплій атмосфері дівчина поділилася таємницями дівочих ворожінь на Полісі, розповіла неймовірні історії з власного досвіду.

l 1212145

Нещодавно Анна захистила кандидатську дисертацію «Апотропеї та нормативи у повсякденному житті українців Полісся (кінець ХІХ - початок ХХІ століття)». Збираючи матеріал, дівчина їздила по поліським селам, записувала вірування, розповіді старожилів.

«Людина приділила увагу, поговорила зі мною, поділилася своїм життєвим досвідом, тим сокровенним та таємним, що передавали бабусі та дідусі з покоління в покоління. Тепер мій обов’язок розповідати людям те, що мені передали. Інформація повинна йти далі, навіть якщо люди не будуть цього дотримуватися, вони мають знати свої корені та традиції», – розповіла Анна Ніколаєва.

l 1212145 1

Під час зустрічі етнограф залюбки поділилась цікавими фактами про незвичайних людей Житомирщини, з якими їй вдалося познайомитись в процесі написання наукової роботи Також розповіла про символічний та магічний захист у повсякденному житті поліщуків та розкрила секрети традиційного святкування та дівочого ворожіння на Андрія.

Етнограф планує проводити подібні зустрічі й надалі. Зараз Анна Ніколаєва працює над монографією, щоб її напрацювання та дослідження були доступними для всіх українців, яким цікаві вірування та традиції наших предків.

l 1212145 3

l 1212145 2

Лілія Мельник

Фото Вікторія Васильченко

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Воскресенье, 14/12/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework