Як у Бердичеві студенти заробляють на благодійність автентичними колядками

  Майбутні педагоги у Бердичеві на Житомирщині щороку відшукують маловідомі колядки, щоб оригінально привітати людей із новорічно-різдвяними святами.

   Колядують в автентичному одязі і під музичний акомпанемент. Частину наспіваного витрачають на реставрацію старовинного національного одягу, в якому виступають. Решту віддають на благодійність. Як цього року колядували – бачили кореспонденти "5 каналу".

  "Для мене колядка – це передавання нашим нащадкам наступним цих пісень, бо ви ж не слухаєте щодня колядки. Тому я вважаю, що їх треба згадувати хоч раз на рік і це можна зробити на Різдво, Новий рік", – каже дівчина.

  Студенти репетирували вечорами після занять. Відшукати та вивчити давні колядки допомогли педагоги. Колядувати починають у медиків. Чотири роки поспіль студенти приходять із колядками до поліклініки.

  Валентина Ковальчук, заступник директора КП "ЦПМСД", каже: "Колядники щороку до нас приходять, надихають нас до праці, заряджають енергією на цілий рік, ми завжди раді їм". 

  Заколядувати приходять і на швейну фабрику. Спочатку, як годиться, заспівали господині. Далі колядують у цехах. Працівниці чекають гостей. Щоб послухати колядок, роблять перерву в роботі.

  Студенти кажуть, виконують старовинні колядки, щоби привернути увагу людей до української культури.

  Організатор заходу Ольга Яблонська каже: "Хочеться 10-хвилинним маленьким концертом зігріти серця наших бердичівців і надихнути їх радістю, вірою в світле майбутнє і в те, що Україна – найкраща країна, що нас чекає попереду світле, гарне майбутнє".

  На частину наколядованого хлопці і дівчата реставрують старовинний національний одяг, в якому виступають, а решту витрачають на благодійність. Колядувати планують і наступного року. Обіцяють знову поповнити свій репертуар старовинними маловідомими витворами народного фольклору.

Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков, Житомирська область, "5 канал"

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework