Ініціатор проведення Balzac Fest виступає за відновлення садиби Ганських

  Жан Рош - президент Асоціації «Бальзак-Ганська», кавалер ордена Почесного Легіону, один з ініціаторів проведення масштабного щорічного фестивалю Balzac Fest в Україні — виступив з ідеєю відновити садибу Ганських.

 

  Про це Жан Рош повідомив на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій презентації Balzac Fest, - передає ukrinform.ua.

  “Бальзак прожив частину свого життя в маєтку Ганських у Верхівні. Зараз вона знаходиться у ненайкращому стані. Ми сподіваємося, що нам вдасться вдихнути в неї нове життя разом з усіма тими людьми, які долучилися до цієї ініціативи”, - сказав Жан Рош.

  Він висловив сподівання на плідну співпрацю з Житомирською ОДА, з Ружинською РДА, із сільрадою Верхівні, з міською адміністрацією м.Бердичів, а також з Міністерством культури України. Крім того, на підтримку Посольства Франції в Україні та МЗС Франції.

  “У досьє ми передбачили багато пунктів, але найбільш амбіційним — це моя давня мрія — є відновлення садиби у Верхівні”, - сказав Рош.

  Він уточнив, що цій мрії — 20 років. Коли він вперше приїхав до Бердичева, до церкви, де вінчалися Бальзак і Ганська, а потім його відвезли у Верхівню, він був дуже розчарований станом доріг і відсутністю вказівних знаків на них, а також станом маєтку Ганських.

  “Зараз, завдяки 220-річчю Бальзака, нам вдалося організувати робочу групу в Україні і домовитися про встановлення інформаційних вказівників і відновлення доріг... Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться відновити цей маєток”, - зазначив Рош.

  Він додав, що проект відновлення - дуже масштабний і вимагає великого фінансування.

  “Суму важко зараз назвати, тому що потрібно провести багато відповідних досліджень. Але мені в Україні вже вдавалося реалізовувати проекти, залучаючи набагато більші бюджети, тому я сподіваюся, що і цього разу вдасться зацікавити людей, які зможуть реконструювати цей маєток. Щодо строків відновлення, то від того моменту, як ми знайдемо фінансування, потрібно буде близько двох років, щоб маєток привести в належний стан. Я сподіваюся, що всі, хто мене сьогодні підтримують, і ті, хто дізнаються про цей проект, долучаться до відновлення маєтку у Верхівні”, - підкреслив Рош.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework