×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі презентували другий том видання «Цікава Житомирщина»

23 грудня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулася презентація другого тому ілюстрованої туристичної енциклопедії «Цікава Житомирщина».

Водночас, як наголосив автор видання – заслужений журналіст України, відомий краєзнавець Георгій Мокрицький, відбулася презентація однойменного проекту, мета якого – довести, що Житомирщина – один з найкращих і найцікавіших куточків України, - повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Енциклопедія «Цікава Житомирщина» – результат великої дослідницької роботи не тільки в архівах і бібліотеках. Перш за все, це вивчення визначних цікавих об’єктів на місцях. Георгій Мокрицький – людина, безмежно закохана у Житомирщину – закликає своїм проектом повернутися душею і серцем до рідного дому, до своєї Батьківщини. «Дивне – поруч. Ми нанесли на карту області ті населені пункти, де побували за три роки (а це більш ніж півтисячі сіл і містечок), і пересвідчились, що нецікавих районів, міст і містечок немає», – стверджує краєзнавець.

Одночасно команді дослідників на чолі з Георгієм Мокрицьким вдалося вивчити багато маловідомих туристичних об’єктів. Практично в кожному районі вони відкрили якусь цікаву споруду чи пам’ятник.

За час роботи над двома томами видання пройдено 8 тисяч кілометрів, досліджено 14 районів області. Попереду третій том, до якого увійдуть об’єкти культурної спадщини і туризму решти районів. 4-й том розповість про міста обласного підпорядкування.

На глибоке переконання Георгія Мокрицького, в умовах війни інформація в державі має бути засобом боротьби за справедливість і незалежність. Енциклопедія «Цікава Житомирщина» – маленька частинка цієї інформаційної боротьби, бо патріотизм починається з любові, вивчення і збереження своєї вулиці, свого села.

n 2412142157

n 2412142157

n 2412142157

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework