У Малині учитель фізичної культури вишиває бісером картин та робить з дров казкових та мультяшних героїв. ФОТО

  Про свої хобі — вишивання бісером картин і виготовлення з дров казкових та мультяшних героїв — учитель фізичної культури Малинського ЗНВК «Школа­-ліцей № 1 імені Ніни Сосніної» Леонід Кондратовець спочатку розповідати не хотів. Аргументував коротко: «Таких як я нині багато, та й хобі ці не такі вже й рідкісні...».

 

  А коли я завітав на чепурне подвір’я малинчанина й побачив його дерев’яні «шедеври» та вишиті картини, мій співрозмовник «розтанув», - пише zhytomyrschyna.zt.ua.

  — З чого ж усе розпочалося? — запитую.

  — Якось побачив в Інтернеті як люди прикрашають свої подвір’я різними фігурками, — почав нашу розмову господар. — Загорівся цією ідеєю і я. Коли на зиму привіз соснових і березових дров, вирішив потихеньку відбирати матеріал для майбутніх дерев’яних виробів. За роботу взявся, коли назбирав дров’яних відходів. Ніколи не думав, що з такого дерев’яного мотлоху та підручного «декору» — мішковини, пластмаси, дроту, гудзиків, соломи, вербових гілок — можна виготовити цікаві й гарні речі, що радуватимуть око.

9 00 01art4

  — Напевно, у вашій родині хтось мав справу з деревом та вишивкою?

  — Я — родом із Олевського району. Неабияким майстром у нашій сім’ї був батько Микола Сидорович, котрий майстрував людям печі, груби, каміни, виготовляв держаки для кіс, топорища, гребінки, граблі... А картини вишивала хрестиком моя мама Мар’яна Себастьянівна. Вишиває майстерно й дружина Світлана Сергіївна, котра працює вчителем Іванівської ЗОШ.

  Вишиванням «захворів» у 2014 році від своєї дружини. Побачив — сподобалось і вирішив спробувати сам. Нині вже маю шість різножанрових картин, вишитих бісером.

  — Якісь особливі інструменти маєте, майстерню?

  — Я ще початківець у цій справі. Раніше майстрував лише дерев’яні грибки. Декілька казкових героїв виготовив для себе, а ще пару подарував на 8 Березня своїй сусідці, котра приїхала з Білорусії. Вона, до речі, дуже гарно малює...

  Спеціального обладнання і майстерні не маю. Працюю переважно сокирою та пилкою. Шкодую, що маю такий матеріал, що через декілька років може зтрухлявіти. Тому планую наступного року привезти дубових та ясеневих дров і змайструвати з них нових казкових персонажів.

  Роботи не варто боятися ніколи, якою б вона не була. Як твердить народна мудрість: «Маленька праця краща за велике неробство».

9 00 03art4

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 22/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework