Дивна споруда та унікальне планування: Плоский будинок, будинок-химера або будинок-серце. ВІДЕО

  «Будинок-химера», «Будинок у формі серця» та «Плоский будинок» – назви унікального архітектурного рішення у Житомирі. Якщо стати під певним кутом, то складається враження, ніби будинок має тільки фасад з вікнами.

   Дивна споруда збудована у середині 19 століття у центрі Житомира. Унікальне планування будинку – наслідок ефективного використання вільного простору. Із самого початку територія під будівництво розташовувалася на куті перехрестя, і архітектор вимушено створив будівлю із стінами не під прямим, а під гострим кутом. Плоский будинок задумувався як міське пожежне відділення на території садиби Златоровича. Виконаний у формі трикутника таким чином, що два крила створюють ілюзію серця. На мешканців Житомира 19 століття будинок справив неабияке враження. Й до наших днів туристи та місцеві жителі із захопленням у очах дивляться на цей витвір архітектури, - розповідає ua.igotoworld.com.

  Існує кілька легенд пов’язаних з «Плоским будинком». Через форму серця дехто вважає, що до 1917 року у будівлі розташовувався будинок розпусти. За іншою легендою – багатий торгівець звів унікальну споруду в подарунок своїй коханій.

  Подробиці у сюжеті UA: Житомир.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework