Палац Терещенків у Денишах в деталях. ФОТО

  В Денишах та його околицях є дуже багато цікавого: чудова річка, глибокий каньйон, пробитий цією річкою в гранітних породах, гладінь водосховища, мальовничі скелі, дивний ліс, а ще химерні руїни палацу Терещенків.

   Дениші в XIX ст. був значним промисловим центром. Тут були заводи по відливанню чавуну та виробництву заліза, видобувалася руда та вогнестійка глина для виробництва цегли, кварц для доменної печі та решта іншої сировини для промислового виробництва. Тому недарма Терещенки вирішили будувати свій палац саме у цій місцевості, - розповідає kolokray.com

  Побудований палац за кресленням архітектора П. І. Голандського. Про розкіш денишівського маєтку цукрозаводчиків ходить багато легенд та чуток. За однією з них підлога у палаці була викладена золотими монетами. Коли про це дізнався цар, то був дуже не вдоволений, адже не годиться ходити по державних гербах із його зображенням. Нібито тоді Терещенко наказав поставити монети на ребро. Правда це чи ні, але всі ці розкоші зникли одразу після революції.

  Який вигляд будівлі сьогодні показали на сторінці In love with Ukraine у Фейсбук. 

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

дениші

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 15/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework