×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі відродять традиції відзначення Дня Соборності України

Цього року День Соборності України для Житомира буде особливим. 25 років тому наш обласний центр з’єднав у живому ланцюзі Львів та Київ. Того дня жителі міста цілими родинами вийшли на вулиці з національними прапорами, які самостійно пошили вдома.

Вони просто взялися за руки і довели, що Україна – єдина, вільна, незалежна і суверенна держава. Акція була приурочена Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Саме із ланцюга єднання розпочалося відродження української самостійності.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

22 січня вже 2015 року в Житомирі планують пригадати славну традицію відзначення Дня Соборності України. «Живий ланцюг єдності» пройде через історичну частину міста – пішохідну вулицю Михайлівську. Щирі патріоти і всі ті, хто вболіває за єдність України, візьмуться за руки і доведуть, що Житомирщина – це частина нашої держави, яка об’єднує її західну і східну частини. Символічно, що маршрут ланцюга єдності проляже від стели Героям Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору до такого ж пам’ятного знаку на майдані імені С.П. Корольова.

За свідченнями істориків, живий ланцюг у 1990 році об’єднав майже 3 млн. людей. Скільки учасників збере аналогічний захід цього року, залежить від кожного із нас. У той час про активність жителів обласного центру, які вийшли на вулиці під егідою Народного Руху та Гельсінської спілки, не говорили на телебаченні й по радіо. Маленька публікація була лише в газеті «Радянська Житомирщина». Але молоде покоління знає про ті події завдяки розповідям їх свідків. Тоді на майдані С.П. Корольова майорів синьо-жовтий прапор, який хтось пошив вдома із тканини різних кольорів. Натомість сьогодні цей державний символ вже є невід’ємним атрибутом нашого життя. Як і 25 років тому, у День Соборності України, ми маємо довести, що бережемо й шануємо традиції, а також пам’ятаємо всіх, хто віддав своє життя за незалежність нашої Батьківщини та відстоює її територіальну цілісність зараз.

n 2001152516

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework