×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі почали відзначати 100-річчя Святослава Ріхтера

5 березня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 100-річчя від дня народження Святослава Ріхтера, яке провів начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Учасники наради обговорили та узгодили план заходів, спрямованих на вшанування пам’яті видатного піаніста, які відбуватимуться протягом березня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Започаткує відзначення 100-річчя Святослава Ріхтера відкриття кімнати пам’яті маестро у музичній школі № 2 міста Житомира, яка носить його ім’я. Апогеєм всього комплексу ювілейних заходів стане проведення 18-20 березня в обласному центрі Міжнародного фестивалю майстрів мистецтв та конкурсу юних піаністів імені Святослава Ріхтера. В ці дні на малій Батьківщині музиканта зберуться талановиті піаністи з усієї України та поважні іноземні гості.

Окрім цього, у 2015 році планують відкрити меморіальну дошку Святославу Ріхтеру та встановити в рідному місті маестро його пам’ятник. Найближчим часом буде впорядкована територія навколо будинку, де народився музикант, а в перспективі розглядається проведення там ремонтних робіт, адже ця пам’ятка має стати однією із візитівок обласного центру, що приваблюватиме жителів та гостей міста.

Завдяки наполегливій і натхненній праці місцевого краєзнавця Георгія Мокрицького побачить світ книга про Святослава Ріхтера, в якій зібрані унікальні матеріали з багатьох країн світу. За словами автора, її випуску у світ передуватиме документально-біографічний фільм про земляка-піаніста.

Як наголосив Юрій Градовський, вже зараз і впродовж всього року в освітніх та бібліотечних закладах Житомирщини проводитимуться тематичні заходи, спрямовані на вшанування творчості Святослава Ріхтера.

n 0503153315

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework