×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Викладачі житомирського вузу стали членами Літературного товариства ім. А. Міцкевича в Варшаві

Днями членам кафедри теорії та історії світової літератури Інституту філології та журналістики проф. Володимиру Єршову та асистентам Вікторії Білявській та Юліані Кацембі прийшло привітання

у зв’язку з обранням їх дійсними членами Літературного товариства імені Адама Міцкевича в Варшаві.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Товариство, яке з’явилося у Львові більше як 120 років тому, має давні наукові традиції та глибоку методологічну школу. Первинно сформувавшись як центр міцькевичознавства, Товариство поступово охопило своєю діяльністю всі напрямки розвитку, наукові й освітні стратегії поступу польської літератури. З об’єднання, первинною метою якого було дослідження життя і творчості видатного поета, виросло історико-літературне товариство з амбіційними науковими намірами дослідження історії польського літературного процесу в цілому з особливим осягненням творчості А. Міцкевича; виховання любові до польської літератури й культури, популяризації досягнень сучасного літературознавства; критичним аналізом та обговоренням програм і методів викладання польської словесності; підтримки національних традицій та розвитку громадянської і культурної свідомості.

Головою товариства є відомий літературознавець, доктор ґабілітований проф. Г. Борковська, добре знайома житомирянам завдяки її участі у роботі Міжнародної наукової конференції «Універсум Юзефа Ігнація Крашевського», яку організувала та провела кафедра теорії та історії світової літератури ІФЖ у жовтні 2012 р.

Варто зауважити, що лише п’ятьом українським науковцям, у тому числі трьом житомирянам, випала висока честь набути членства у славетному науковому Товаристві. Прийняття у дійсні члени житомирських полоністів стало, як зазначили професори Е. Касперський та Е. Чаплієвич, заслуженим визнанням заслуг школи полоністики професора В. О. Єршова.

n 2403153560

n 2403153560

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework