×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Студенти з Туркменістану зустріли Новруз-байрам у ЖДУ ім. Івана Франка

20 березня студенти ННІ філології та журналістики із Туркменістану відзначили одне з найдавніших свят землеробів – Новруз-байрам.

Свято, що в перекладі означає "новий день", припадає на дні весняного рівнодення і фактично є початком нового року за астрономічним сонячним календарем.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

До актової зали гуртожитку № 4 завітали гості свята: дирекція ННІ філології та журналістики, кафедра слов’янських та германських мов на чолі із завідувачем Тетяною Недашківською, працівники відділу міжнародних та регіональних зв'язків, студенти та інші запрошені.
Новруз-байрам відображає самобутні, прекрасні звичаї і традиції. Це свято вдячності за добробут, яким земля наділяє людей за невтомну працю. Тому й побажання на Новруз-байрам відповідні: бажали дощу і багатих пасовищ, щедрого врожаю пшениці.
Яскравою презентацією про прекрасну природу Туркменістану, географію, народні пісні і танці, історію Ашхабада студенти із захопленням розповіли про свою Батьківщину.
Одним із найнесподіваніших моментів стала презентація національних страв. Цього дня прийнято щедро пригощати друзів і знайомих – давні вірування свідчать, що тоді й природа буде милосердною, а життя даруватиме тільки радість і процвітання. Отож присутні скуштували гарячий плов, манти, чебуреки, суп з дограми, пішме, які студенти приготували власноруч.
У відповідь кафедра слов’янських та германських мов пообіцяла запросити туркменських студентів на свято Великодня, щоб і їх познайомити з автентичними українськими традиціями.

n 2503153576

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework