У Парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна видалять майже 2 сотні дерев

В рамках підготовки до святкування Дня міста та проведення фестивалю «Моє квітуче місто» адміністрація КП «Парк» звернулася до виконавчого комітету міської ради з проханням обстежити та надати дозвіл на видалення аварійних, сухостійних та хворих дерев, яких там нарахували майже дві сотні.


Основними причинами, через які постраждали дерева, є наявність деревних хвороб, або певні кліматичні обставини, а саме недостатнє зволоження ґрунтів внаслідок посухи минулого літа.

Відновлення видового складу парку має відповідати проекту зонування. Даний проект перебуває на стадії доопрацювання. Проте в ньому вже вироблено рекомендації по кожній зоні парку, в яких передбачено, що є певні види дерев, які будуть нести естетичне навантаження та ті види, які цінні для паркового мистецтва. Також, даним проектом передбачається догляд, утримання та оновлення видового складу парку.

Відповідно до проекту парк має ділитися на чотири зони. Заповідна зона – це зона яку необхідно зберегти максимально у тому стані в якому вона знаходиться на даний момент, та не дозволити жодне будівництво на її території. Парк-пам’ятка охоплює ділянки як лівого так і парового берега річки Тетерів. На правому березі, те що в народі називають лісопарком, вже зараз знаходяться кілька ботанічних пам’яток природи. Однією з найважливіших ботанічних пам’яток є скеля Чотири брати, цінність якої надзвичайно велика. Адже в тому місці ростуть ряд видів рослин, які більше ніде в області та в Українському Поліссі не зустрічаються.

Друга зона це так звана зона організованих екскурсій та займає найбільшу частину парку. В цій зоні не можна будувати капітальні споруди, але можна зводити тимчасові споруди, дозволено побудувати велотреки, зробити екологічні стежки. Третя зона – господарська, до якої належить ділянка лівого берега, саме там де знаходяться атракціони. Як зазначає автор проекту, кандидат біологічних наук Олександр Орлов:«В господарській зоні є окремі дерева, але решту території, відсотків на 90, можуть займати вже ті споруди, які використовуються людиною, які можна переплановувати та перебудовувати».

І остання зона – це так звана буферна зона обмеженого використання, іншими землекористувачами.

 

Прочитано 492 раз

Последнее изменение Среда, 10/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework