За минулу добу рятувальники Житомирщини погасили 18 пожеж, 9 з яких - сухої трави

За добу з 10 на 11 серпня рятувальникам Житомирщини довелося 18 разів виїжджати на ліквідацію пожеж. Переважна більшість з них спричинена погодними умовами – надмірною спекою та вітряною погодою і необережним поводженням громадян з вогнем.


Зокрема, 9 пожеж виникло в екосистемах – горіла суха трава в Олевському, Житомирському, Ружинському, Новоград-Волинському та Ємільчинському районах. Вогнеборці загасили 8,83 гектарів палаючої трави, в основному на землях запасу сільських рад. Ще в 3-х випадках фахівців ДСНС викликали на ліквідацію пожеж, спричинених займанням сміття на відкритих територіях. Окрім цього 3 рази рятувальники виїжджали на гасіння житлових будинків, 1 раз - на палаючий сінник і 2 — на ліквідацію загоряння копиць сіна.

Зазвичай причина таких пожеж – у людському факторі. У спеку до займання може призвести викинутий у суху траву, на узбіччя дороги чи просто у смітник недопалок цигарки або непогашений сірник. Вкрай небезпечно у таку погоду розводити багаття чи спалювати сміття. До пожежі може призвести навіть залишені на місці відпочинку пляшки чи уламки скла, адже скло, фокусуючи сонячне проміння, здатне спрацювати як запалювальна лінза.

Особливу увагу необхідно приділяти дітям! Важливо пояснювати малечі до чого можуть призвести пустощі з вогнем і не допускати, щоб до їхніх рук потрапляли сірники чи запальнички. Дозвілля дітей має бути контрольованим з боку дорослих.

Тож, рятувальники закликають населення прибирати у місцях відпочинку за собою сміття і дотримуватися правил пожежної безпеки, як у побуті, так і на природі!

 

Прочитано 581 раз

Последнее изменение Четверг, 11/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework